Quentin Tarantino over het leukste personage dat hij ooit bedacht

Quentin Tarantino over het leukste personage dat hij ooit bedacht

Welke personage uit de QT-films vind jij eigen het leukst?

De personages die Quentin Tarantino verzint voor zijn films zijn vaak niet op hun mond gevallen en het zijn overduidelijk geen saaie figuren. Denk maar aan het duo Jules Winnfield en Vincent Vega uit Pulp Fiction. Wie kan daar niet van genieten?

In gesprek met Empire eerder dit jaar liet QT weten welk personage hij het leukst vond om te schrijven. Dit blijkt de memorabele nazi Hans Landa van Christoph Waltz uit Inglourious Basterds (2009) te zijn. Tarantino legt uit:


"Zodra hij een scène betreedt, domineert hij deze. Alle dingen waar hij goed in moest zijn, daar was hij ook goed in. Ik ontdekte dat ik een heel interessante situatie met hem had die ik maar moeilijk kon krijgen met een ander personage.

Het was het feit dat hij niet alleen een slechterik was, niet alleen een nazi, maar ook een nazi die bekend staat als de jodenjager, die joden vindt en naar het concentratiekamp stuurt. En als hij aan het einde van de film uitzoekt wat de Basterds doen, dan wil het publiek dat hij dat doet. Ze moedigen hem niet aan. Het is een f-king film. Als hij erachter komt, dan wordt het een spannendere film.

Hieronder een aardige video van Tarantino tijdens het Cannes Filmfestival in 2009 waarin hij het ook heeft over de rol en het aantrekken van Waltz die een Oscar voor beste bijrol won en doorbrak in Hollywood.



NieuwsFilm

meest populair