Kans op 'Gladiator 2' nu groter dan ooit

Maak je borst maar nat.

De kans dat we een tweede Gladiator-film te zien krijgen wordt langzaamaan groter. Een van de producenten stelt nu dat de kans eigenlijk best groot is dat de film er komen zal.

Het idee van een vervolg op Gladiator uit 2000 gaat al lang rond. Maar heel lang kwam er niks van, volgens de makers van het origineel omdat het niet lukte om een verhaal of invalshoek voor dat verhaal te vinden die echt passend was. Nu is de kans echter groter dan ooit dat het wel gaat lukken.

Tweede Gladiator
Volgens Douglas Wick is de kans dat het vervolg er komt nu "groter dan 50 procent". Sterker nog, hij stelt dat hij nu echt samen met regisseur Ridley Scott aan het proejct werkt. Het vervolg moet dan wel een goed verhaal hebben, want ze willen "niet zo cynisch zijn en dit enkel doen om wat geld te verdienen."

Het vervolg zou zich naar verluidt focussen op een nieuw personage, aangezien Maximus dood is. Ook zou het kunnen dat er een prequel komt, die zich juist wel focust op Maximus, al is acteur Russell Crowe dan waarschijnlijk iets te oud geworden voor de rol. Een ander gerucht gaat dat zanger Nick Cave ooit aan een versie werkte waarin Maximus herboren werd in het lijf van een andere krijger. En weer een ander verhaal is dat er een film rond Lucius, de zoon van Lucilla, gemaakt zou worden.

Wat het ook wordt: we zijn benieuwd!

NieuwsFilm

meest populair