Quentin Tarantino pissig toen 'The Hateful Eight' als iPhone-film werd voorgesteld

Quentin Tarantino pissig toen 'The Hateful Eight' als iPhone-film werd voorgesteld

En geef hem ongelijk...

Dat Quentin Tarantino dol op het witte doek is, mag duidelijk zijn. En ook van het tv-scherm is de geliefde regisseur zeker gecharmeerd. Hij werkte immers ooit in een videotheek. Maar één van zijn films als een iPhone-release...

Via The Wall Street Journal wordt duidelijk dat Jeff Shell, een voormalig hoofd van Universal Pictures, aan Tarantino voorstelde om The Hateful Eight uit 2015 uit te brengen op de iPhone. "Wat als we deze op iPhones gaan uitbrengen?" zei Shell. De reactie van Tarantino was te voorspellen. "Geweldig," waarop hij kwaad het gesprek verliet.

The Hateful Eight op 70mm
The Hateful Eight verscheen uiteindelijk op het bijna onmogelijke formaat van 70mm. Slechts in een beperkt aantal zalen kon de film op het juiste formaat vertoond worden. De film had vooraf al een hoop problemen doordat het script uitlekte.

Ook is The Hateful Eight zeker niet zijn succesvolste en geliefdste film. Ondanks heel wat sterren en een Oscar voor de muziek van Ennio Morricone kwam de western met een budget van zo'n $50 miljoen niet verder dan een verder prima $156 miljoen. Op de Amerikaanse Netflix is de film te bekijken als een vierdelige miniserie.



NieuwsFilm

meest populair