Zendaya over het opnieuw uitvinden van Mary Jane Watson voor de 'Spider-Man'-films van Marvel

Zendaya over het opnieuw uitvinden van Mary Jane Watson voor de 'Spider-Man'-films van Marvel

Ook vertelt de actrice meer over haar ervaringen op de set.

Zendaya speelt in de Spider-Man-franchise van Marvel en Sony een totaal nieuwe versie van Peter Parkers vriendin Mary Jane Watson. In een nieuw interview met Variety vertelt de actrice meer over het idee achter haar personage Michelle 'M.J.' Jones en haar tijd op de set.

Bekijk de afbeelding
"Ik had geluk, want de makers hadden al voordat ik werd gecast het idee om een nieuwe invulling te geven aan het personage, zonder dat zij originele Mary Jane uit het oog wilden verliezen", vertelt Zendaya. "M.J. was op dat moment al geschreven als een slimme, scherpe meid die een beetje eigenzinnig overkomt".

De actrice beleeft naar eigen zeggen veel plezier aan de rol. "Ik vind het leuk om komedie en minder beladen dingen te mogen doen", licht ze toe.

Voor openingstijd op de set
In de tweede film, Spider-Man: Far From Home (2019), had M.J. een grotere rol. "We hebben veel moeten reizen voor die film. Ik heb veel tijd in Londen doorgebracht", vertelt Zendaya aan Variety. "Je wordt dan letterlijk om drie uur 's ochtends wakker om voor openingstijd een scène te draaien bij de Tower of London waarin je wordt aangevallen door drones".

Geheimzinnige acteerklus
De Euphoria-ster vertelt dat de cast van tevoren nauwelijks iets wist over Far From Home. "Een film als deze is een enorm project. Je krijgt nauwelijks iets te weten en mag niet het hele script lezen, omdat er zoveel spoilers zijn", vertelt ze. "Je weet soms geeneens waar je mee bezig bent".

NieuwsFilm

meest populair