Algemeen

Fans behoorlijk boos over 'Pirates of the Caribbean'-film zonder Jack Sparrow

Disney scoort heel wat kritiek met dit besluit.

door Jim Pedd om 06:53 in Algemeen
Niet alle fans zijn even blij met het besluit om een Jack Sparrow-loze Pirates of the Caribbean-film te maken. Er zijn nu twee projecten onder de maak onder de vleugels van producent Jerry Bruckheimer, die tot nu toe alle films produceerde.

Een daarvan heeft gewoon een hoofdrol voor Jack Sparrow, maar de ander niet. En daar is niet iedereen blij mee. Sommige fans zien liever dat er een film komt waarin Margot Robbie naast Johnny Depp te zien is.

Pirates-franchise
De Pirates-franchise is natuurlijk nog altijd een belangrijke cashcow voor Disney. De vijf films die er tot nu toe uitkwamen, brachten gezamenlijk 4,5 miljard dollar op. En dat is behoorlijk wat, vooral als je je bedenkt dat de hele franchise gebaseerd is op een attractie in de Disney Land-pretparken.

De Sparrow-film wordt gemaakt door Craig Mazin en Ted Elliott. En ondertussen werkt Margot Robbie samen met Christina Hodson aan een spin-off.
17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ThaBEN

Avatar

Begrijpelijk. Zulke franchises kun je niet 'even voortzetten' zonder het hoofdpersonage welke we gewend zijn. En al helemaal nu blijkt dat Amber Heard gelogen heeft, aangezien die hele ruzie tussen hun de reden was dat Johnny verstoten was/is uit Hollywood.

Arnold_FF7

Avatar

Dit was toch te verwachten FT. Behalve dat Jack Sparrow de reden is dat pirates een franchise werd zijn veel mensen ook gewoon het diversiteit genozel zat aan het raken.

adofmirosch

Avatar

^ inderdaad. Wanneer de trailer politiek correct aanvoelt dan sla ik de films al over. Sowieso hebben (gefoceerde) politieke thema's niks te zoeken in films.
Ik ben denk ik niet de enigste die een blockbuster wilt kijken om te ontspannen.

RoberPaulsen

Avatar

Oh jee, er zijn weer een paar fans boos. Laat ze het lekker uitzoeken

donniebrasco

Avatar

Lekker links laten liggen dan toch!

Coola

Avatar

Geen Depp is voor mij geen PotC meer. Ik wil wel meer PotC want ik heb veel genoten van deze franchise ( en dan vooral van At Worlds End en Dead Men Tell No Tales) maar niet zonder Johnny Depp.

Mothercopper

Avatar

Depp is PotC, punt uit. Laat Disney lekker in elkaar donderen met hun politieke correctheid door steeds maar vrouwelijke leads de plek van de man over te laten nemen.

Artificialis

Avatar

Het zou een leuk idee zijn als ze de dochter is van Jack Sparrow. In de eerste helft van de film naar hem op zoek gaat. En dat hij dan in de tweede helft van de film weer een grotere rol heeft. Zoiets hebben ze natuurlijk ook met Harrison Ford in Blade Runner 2049 gedaan. Hij hoeft er zeker niet vanaf de eerste minuut in te zitten.

Maar een groepje piratenvrouwen met Margot Robbie in de hoofdrol? Sorry, maar ze moeten bij Disney toch ook de de box office van Ocean's 8, Ghostbusters 2016, Charlie's Angels 2019 en Birds of Prey hebben gezien? En de ''vrouwen zijn goed, mannen zijn slecht'' opzet van Terminator: Dark Fate en The Last Jedi is ook met veel weerstand ontvangen.

Alex Staartjes

Avatar

Pirates zonder Johnny gaat 'm niet worden. Margot Robbie is n hype nu. Helaas vond ik zelf haar birds of prey film een flop. In pirates misschien leuk als medespeler maar zonder captain jack sparrow wat mij betreft geen nieuwe film.

CassidyButch

Avatar

Dit is fake news, Johnny Depp gaat gewoon deel 6 maken, het verhaal met Redhead is een beetje soort van een spin-off met een totaal andere verhaallijn.

reporterdavid91

Avatar

Het moge duidelijk zijn; mr Depp zal gemist worden. Geen Pink Panther zonder Sellers, geen Pirates zonder Mr. Depp.

A-Bat

Avatar

Wie wacht er daar nog op? Enkel de eerste was goed, al de rest trok op niets.

kokosnoot

Avatar

Was inderdaad te verwachten. Zou met Margot best leuk kunnen worden maar even zo goed een totaal fiasco, omdat Jack wel de film draagt meestal. Kan zij dat ook?

@Artificialis Dat is best een leuk idee zijn dochter in de volgende Pirates movie samen met hem.

Een tijdsprong had ik ook best leuk gevonden. Jonge Jack Sparrow (als zo een acteur bestaat) samen met margot.
Omdat je dan echt fris met een verhaal kan beginnen maar nog wel jack sparrow elementen er in hebt qua humor&stijl.

Goku32

Avatar

Met of zonder zitten we nog te wachten op dezelfde films. Met de zelfde flauwe grappen die we allemaal al kennen. Want deel 1 en 2 waren nog grappig. Maar daarna word het allemaal de zelfde dingen wat gebeurd

Ray1976

Avatar

De potc delen brachten heel veel geld bij Disney in de la.
- Black Pearl 654 mil.
- Dead man's chest 1.066 miljard
- Worlds end 963.4 mil
- Stranger tides 1.046 miljard
- No tales bijna 800 mil
Dus verwacht zeker meer zelfs spin-off of beide zelfs ...

caban1992

Avatar

Met het personage Jack Sparrow was het altijd lachen in de films.
Zonder hem, gaat de film niet hetzelfde worden. Da's net hetzelfde als een Harry Potter achtige film maken, zonder de magie van de Harry Potter films.

NieuwsFilm

meest populair