Celebrity

Opvallend: Ex-vrouw sleept Elton John voor rechter

Renate Blauel ontwijkt al jaren de publiciteit.

door FilmTotaal om 16:21 in Celebrity
Renate Blauel, de ex-vrouw van Elton John, heeft een rechtszaak aangespannen tegen de muzikant. Dat meldt The Guardian. Deze stap van Blauel is opvallend, want zij ontwijkt al tientallen jaren de publiciteit.

Renate Blauel (67) heeft om nog onbekende redenen juridische stappen ondernomen tegen Elton John (73). Blauel was tussen 1984 en 1988 getrouwd, in een tijd waarin de Rocketman-zanger claimde biseksueel te zijn. Toen John in 1988 uit de kast kwam, was het snel gedaan met hun huwelijk.

Hoewel zowel de advocaten van Blauel als John niet inhoudelijk wilden reageren, denkt The Guardian dat de zaak over een privacy-issue gaat. Diverse Britse media speculeren dat Blauel moeite heeft met een aantal passages uit Me, de vorig jaar verschenen biografie van John.

Tegenover The Guardian laat de advocaat van Blauel wel weten dat de voormalig geluidstechnicus hoopt er 'op vriendschappelijke wijze' uit te komen met haar ex-man.

Blauel werd door de Nederlandse actrice Celinde Schoenmaker vertolkt in Rocketman, de vorig jaar verschenen film over het leven van John.

NieuwsFilm

meest populair