Celebrity

Joaquin Phoenix herdenkt overleden dierenactivisite

Regan Russell kwam op tragische wijze om het leven.

door FilmTotaal om 12:42 in Celebrity
Dat Joaquin Phoenix zich flink inzet voor het milieu en het welzijn van de planeet is al een tijdje bekend. De met een Oscar bekroonde acteur was aanwezig bij de wake van de Canadese dierenrechtenactiviste Regan Russell, die eerder deze maand overleed. Phoenix gaf een speech voor haar.

Russell kwam op een tragische wijze om het leven bij een Toronto slachthuis. Russell stond naast de vrachtwagens, waar ze de varkens water gaf. Zij werd getroffen door een arriverende vrachtwagen en overleed als gevolg van het ongeluk. Phoenix en zo'n 100 andere dierenrechtenactivisten waren bij de wake aanwezig.

Speech
Zo zei Phoenix: ''Regan Russell bracht tijdens de laatste momenten van haar leven comfort en troost aan varkens die nog nooit door mensen fatsoenlijk waren behandeld. Haar dood is gigantisch tragisch en heeft de hele Animal Save gemeenschap hard geraakt, maar laat het niet voor niets zijn geweest''.

''Laten we haar blijven herdenken en blijven vechten voor wat zij belangrijk vond, zoals de Black Lives Matter, het beschermen van inheemse rechten, vechten voor de LGBTQ-gemeenschap en onze vegan levensstijl voortzetten''.

NieuwsFilm

meest populair