Celebrity

'Black Widow'-actrice diep door het stof: "Ik heb andere culturen misbruikt"

Florence Pugh meent in het verleden ongepast om te zijn gegaan met andere culturen.

door FilmTotaal om 15:24 in Celebrity
Florence Pugh (Black Widow, Little Women) heeft haar excuses aangeboden voor de manier waarop ze in het verleden om is gegaan met andere culturen. Dat deed de Britse actrice in een uitgebreide brief op Instagram.

Het spijt Florence Pugh (24) dat zij vroeger uitingen van andere culturen heeft gebruikt zonder zich te verdiepen in de achtergrond daarvan. "Zoals zovelen, heb ik de afgelopen tijd gelezen, geluisterd, gedoneerd en ook nagedacht over de fouten die ik zelf in mijn leven heb gemaakt", schrijft de actrice in haar excuusbrief.

"Of het nou grote of kleine acties betreft; we moeten onszelf in de spiegel aankijken en ons realiseren dat we zelf ook onderdeel zijn van het probleem".

Pugh noemt als voorbeelden dat ze ooit cornrows (Afrikaanse vlechtjes) droeg en henna op haar huid heeft gebruikt. "Als zwarte meisjes cornrows hebben, worden ze aangekeken en beledigd, maar witte meisjes met hetzelfde kapsel worden als cool gezien", aldus Pugh.

De actrice vond het naar eigen zeggen vroeger leuk om haar huid en die van familie en vrienden te versieren met henna-tekeningen, maar vindt dat nu niet meer kunnen. "Niemand, maar dan ook niemand, wilde de achtergrond ervan weten. Een cultuur werd misbruikt voor ons eigen gewin", concludeert ze.

Dit bericht bekijken op Instagram

To see change I must be part of the change.

Een bericht gedeeld door Florence Pugh (@florencepugh) opNieuwsFilm

meest populair