Algemeen

De reden waarom 'Avengers: Endgame' stampvol computeranimaties zit

De regisseurs hebben daar een duidelijk visie op.

door Bram de Groot om 09:30 in Algemeen
Eigenlijk alle superheldenfilms bevatten flink wat visuele effecten, ook zeker de films in het Marvel Cinematic Universe. In Avengers: Infinity War (2018) en Avengers: Endgame (2019) misschien nog wel meer dan in de vele andere MCU-titels. Waarom?

"CGI maakt dingen efficiënter. Dus we zouden Infinity War en Endgame back-to-back kunnen maken. Als we die twee films op die manier hadden moeten maken, zouden ze gemakkelijk vier jaar uit elkaar hebben kunnen liggen," zeiden de Russo's in gesprek met Fox 5 over de reden waarom er zoveel visuele effecten te zien zijn en de films niet meer praktische effecten zijn gemaakt.

Wanneer CGI wel én niet werkt
Anthony Russo gaf in het gesprek aan dat CGI vooral werkt voor sci-fi films, zoals Star Wars. "Je hebt te maken met schepen en wezens, niet-menselijke vormen en machines. Dat werkt het beter. Als je met de menselijke vorm te maken hebt, kun je de zwakke punten ervan zien," aldus de Russo.

De filmmaker geeft aan dat visuele effecten met menselijk lichamen moeilijker zijn en dat je CGI dan anders moet gebruiken. Russo: "Als je te maken hebt met het menselijk lichaam - en dat is veel moeilijker te maken met visuele effecten - dan moet je de tools anders gebruiken, afhankelijk van wat de actie is en wat het verhaal vraagt. Daarom geloof ik dat de twee aanpakken heel verschillend van elkaar zijn en hoe je deze benadert."

Wat vind jij? Vond jij de visuele effecten in bijvoorbeeld het eindgevecht in Endgame goed? Mogelijk in vergelijking met andere superheldenfilms van de afgelopen paar jaar?5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

PRIME

Avatar

Worden weer een paar open deuren ingetrapt.

Molemanski

Avatar

FT Gebakken Lucht Artikel: Marvel Editie #537 - waarom er geen praktische superhelden en aliens werden gebruikt.

MARQ242

Avatar

CGI ziet er nog steeds als CGI uit. Hoe mooi en spectaculair het er ook uitziet, het voelt gewoon niet tastbaar.

Sunspot

Avatar

Overkill!!!

Ergerde mij er aan, sowieso als er te veel CGI in zit, valt gewoon te veel op, game lijkt het wel.

Kan zeker werken, maar dan op een rustige manier, MCU gooit het helemaal vol, veel te veel vaak

Civilian Supreme

Avatar

Stampvol computeranimaties? Niks van gemerkt. Pure onzin!

NieuwsFilm

meest populair