De reden waarom 'Avengers: Endgame' stampvol computeranimaties zit

De regisseurs hebben daar een duidelijk visie op.

Eigenlijk alle superheldenfilms bevatten flink wat visuele effecten, ook zeker de films in het Marvel Cinematic Universe. In Avengers: Infinity War (2018) en Avengers: Endgame (2019) misschien nog wel meer dan in de vele andere MCU-titels. Waarom?

"CGI maakt dingen efficiënter. Dus we zouden Infinity War en Endgame back-to-back kunnen maken. Als we die twee films op die manier hadden moeten maken, zouden ze gemakkelijk vier jaar uit elkaar hebben kunnen liggen," zeiden de Russo's in gesprek met Fox 5 over de reden waarom er zoveel visuele effecten te zien zijn en de films niet meer praktische effecten zijn gemaakt.

Wanneer CGI wel én niet werkt
Anthony Russo gaf in het gesprek aan dat CGI vooral werkt voor sci-fi films, zoals Star Wars. "Je hebt te maken met schepen en wezens, niet-menselijke vormen en machines. Dat werkt het beter. Als je met de menselijke vorm te maken hebt, kun je de zwakke punten ervan zien," aldus de Russo.

De filmmaker geeft aan dat visuele effecten met menselijk lichamen moeilijker zijn en dat je CGI dan anders moet gebruiken. Russo: "Als je te maken hebt met het menselijk lichaam - en dat is veel moeilijker te maken met visuele effecten - dan moet je de tools anders gebruiken, afhankelijk van wat de actie is en wat het verhaal vraagt. Daarom geloof ik dat de twee aanpakken heel verschillend van elkaar zijn en hoe je deze benadert."

Wat vind jij? Vond jij de visuele effecten in bijvoorbeeld het eindgevecht in Endgame goed? Mogelijk in vergelijking met andere superheldenfilms van de afgelopen paar jaar?



NieuwsFilm

meest populair