Algemeen

'Enola Holmes' krijgt te maken met een wel heel vreemde rechtszaak

Oom Sherlock zou te sympathiek zijn in deze verfilming.

door Timothy van Damme om 09:58 in Algemeen
De film verschijnt pas over enkele maanden, maar toch heeft Enola Holmes al een rechtszaak aan zijn broek. De reden? Oom Sherlock zou zich te aardig gedragen in dit verhaal.

Het zijn de nazaten van Sherlock Holmes bedenker Arthur Conan Doyle die de rechtszaak aanspannen. Zij noemen deze aardige, betrokken en vrouwvriendelijke versie van de inspecteur een inbreuk op de rechten.

Publiek domein
De meeste verhalen van Sherlock Holmes behoren inmiddels tot het publieke domein. Dat houdt in dat iedereen met deze verhalen aan de slag mag. Zo kon het dus ook dat hij een jonger zusje kreeg, genaamd Enola.

Volgens de aanklacht is de Sherlock die we in deze film zien echter gebaseerd op werken die nog wél hun copyright hebben. Zij zeggen namelijk dat de oude Sherlock Holmes een norse, emotieloze man was, en dat hij pas in de laatste boeken (waar zij de rechten dus op bezitten) veel sympathieker werd.

Speurneus
De aanklacht is ingediend tegen de schrijfster van de boeken, haar uitgeverij, de producenten van de film en Netflix. Of de rechtszaak van invloed zal zijn op de verschijningsdatum is nog niet bekend. Voorlopig staat de première gepland in september.

Enola Holmes draait om het tienerzusje van Sherlock en Mycroft. Wanneer haar moeder plotseling verdwijnt, besluit zij haar te vinden. Gaandeweg ontwikkelt ze zich tot een echte speurneus, die zelfs haar broers regelmatig te slim af is. In de hoofdrollen zien we Millie Bobby Brown en Henry Cavill.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Ik kijk er nu wel naar uit

adofmirosch

Avatar

Dit gaat vast weer een Mary Sue worden. Ik zie liever een nieuw deel met Downey jr. Van de laatste tijd waren dat de beste Shorlock Holmes films.

Master Of Films

Avatar

adofmirosch "Dit gaat vast weer een Mary Sue worden. "
Moet wel, anders worden de blauwe vinkjes boos. Niet dat ze direct dan deze film willen gaan zien. Ze hebben het immers te druk om op anderen de vegrootglazen op te leggen.

SplashySleet20

Avatar

Ik vind de sherlock serie met benedict cumbermatch in de hoofdrol van BBC nog steeds de beste

Peace

Avatar

Jermy Brett blijft de enige Scherlock Holmes voor mij.

NieuwsFilm

meest populair