Algemeen

'Endgame'-regisseurs gaven Tom Holland huiswerk voor 'Spider-Man'-rol: "Ga oude films kijken"

Maar of de jonge Britse filmster ook heeft geluisterd?

door Jeffrey Kouters om 17:07 in Algemeen
Tom Holland werd bij zijn eerste Marvel-klus door het regieduo Joe en Anthony Russo naar huis gestuurd met een lading huiswerk toen zij erachter kwamen dat de jonge Britse acteur bepaalde filmklassiekers nog nooit had gezien. Dat onthullen de broers in een nieuw interview.

Tom Holland maakte zijn debuut als Spider-Man in Captain America: Civil War (2016), waarin hij tijdens de grote vliegveldclash oppert Giant-Man neer te halen met een tactiek uit Star Wars: The Empire Strikes Back (1980). Holland moest destijds echter opbiechten dat hij die 'hele oude film' zelf nog nooit had gezien, en dat vonden de Russo's niet kunnen.

"We zijn dol op Tom. Hij is nog maar een jonge kerel. Die film [The Empire Strikes Back] is twee keer zo oud als hij", vertelt Joe. "We hebben hem sindsdien zover gekregen om wat tijd vrij te maken voor het kijken van oudere films, vandaar de Pizza Film School. Holland moest nodig naar de Pizza Film School".

De Pizza Film School is een nieuw initiatief van de Russo's. De regiebroers maken sinds kort Instagram Live-video's waarmee zij hopen hun "kennis over en liefde voor filmklassiekers en lokale pizzeria's door te geven in tijden waarin filmliefhebbers door de pandemie thuis moeten blijven".

"Ik moet toegeven dat ik het eigenlijk wel leuk vond dat hij toegaf die film nog nooit gezien te hebben, ook omdat ik het niet kon geloven", vult Anthony aan. "We waarderen de gevoeligheden van Tom ontzettend en dit gaf ons de kans om zijn gevoeligheden aan te boren die nog niet door Star Wars waren beïnvloed".

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Thomas Anderson "No subtitles Smiley face"

I hear ya. Ik versta ook geen Shyriiwook gesproken door Chewbacca. Behalve Roooarrgh ur roo, dat betekent I have a bad feeling about this, dankzij het boek Star Wars: Absolutely Everything You Need to Know.

NieuwsFilm

meest populair