Algemeen

Slavernij-thriller 'Emancipation' met Will Smith wordt voor recordbedrag verkocht

Tijdens de filmmarkt van Cannes barstte vorige week een biedingsoorlog om de rechten van de film los.

door Zilko Tarici om 08:00 in Algemeen
Will Smith gaat na een aantal actiefilms weer eens de serieuze route op met de hoofdrol in de slavernij-thriller Emancipation van regisseur Antoine Fuqua (Training Day, The Magnificent Seven). De aangekondigde film wekt nu door zijn onderwerp momenteel behoorlijk wat interesse bij de grote studio's tijdens de filmmarkt van Cannes.

In de film gaan we Smith zien als het historische personage Peter, een slaaf die wist te vluchten uit het racistische Zuiden van de Verenigde Staten en in het Noorden een plek in het leger wist te bemachtigen om zo voor de vrijheid van zijn volk te vechten.

Warner Bros. en Apple zouden vorige week tijdens de zogenaamde Virtual Cannes Market het gevecht om de rechten van de film hebben opgedreven tot een prijs van ongeveer 130 miljoen dollar. Dit zou volgens Deadline een verkooprecord voor Cannes betekenen. Nu is het afwachten wie uiteindelijk daadwerkelijk de hoofdprijs zal betalen voor de film.

Een bijzonder verhaal
Het verhaal van Peter is vooral bekend in Amerika door een iconische foto die werd gemaakt toen hij het Noorden bereikte. De zichtbare zweepslagen op zijn rug waren het eerste bewijs dat de Noorderlijke troepen hadden om te bewijzen dat slaven in het Zuiden erbarmelijk weren behandeld. Je kunt de heftige foto hieronder bekijken.

Het is nog onbekend wanneer we Emancipation in de bioscopen kunnen verwachten.
10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

130 miljoen? Dat gaat lastig winst maken zo...

Raki-Pure

Avatar

Ook de tijdsgeest speelt een grote rol in de opdrijving van de prijzen ….

GreenHornet

Avatar

Heb liever een film over moderne slavernij.

Draven

Avatar

Brrrr, die foto. Niet normaal meer.

Hyenas

Avatar

@Rich Art; Als het voor HBO Max of Apple TV is zullen ze het zien als investering. In andere woorden doet box office succes er niet toe voor hen omdat de film misschien helemaal niet in de bioscoop uitkomt.

MeneerGroot

Avatar

Kansloos. Meeliften op BLM. Vooral lekker extra aandacht er op leggen.

Judge

Avatar

Klote voor die meneer op de foto. Echt heel rot. Maar ben ik de enige die dat hele BLM/5G/wij-zij/gutmensch-gedoe een beetje zat is? Hier zit ik persoonlijk nou echt niet op te wachten. Doe maar een lekker luchtige film met een origineel verhaal. Daar zitten mensen meer op te wachten dan nog meer van die polariserende films waar wij-zij tegenstellingen in worden belicht. Doe maar een leuke buddy-movie of zo.

Movieman2018

Avatar

Hoe wreed kan een mens zijn... Hoe een kleur ne mens tot een monster maakt.

marcjeb

Avatar

Tegen de tijd dat deze film uit komt, is de hype rondom blm weer voorbij. En over Entertainment Wise gesproken, Is dit Apple's antwoord op Prime, Netflix en Disney+? So sad.

NieuwsFilm

meest populair