Slavernij-thriller 'Emancipation' met Will Smith wordt voor recordbedrag verkocht

Slavernij-thriller 'Emancipation' met Will Smith wordt voor recordbedrag verkocht

Tijdens de filmmarkt van Cannes barstte vorige week een biedingsoorlog om de rechten van de film los.

Will Smith gaat na een aantal actiefilms weer eens de serieuze route op met de hoofdrol in de slavernij-thriller Emancipation van regisseur Antoine Fuqua (Training Day, The Magnificent Seven). De aangekondigde film wekt nu door zijn onderwerp momenteel behoorlijk wat interesse bij de grote studio's tijdens de filmmarkt van Cannes.

In de film gaan we Smith zien als het historische personage Peter, een slaaf die wist te vluchten uit het racistische Zuiden van de Verenigde Staten en in het Noorden een plek in het leger wist te bemachtigen om zo voor de vrijheid van zijn volk te vechten.

Warner Bros. en Apple zouden vorige week tijdens de zogenaamde Virtual Cannes Market het gevecht om de rechten van de film hebben opgedreven tot een prijs van ongeveer 130 miljoen dollar. Dit zou volgens Deadline een verkooprecord voor Cannes betekenen. Nu is het afwachten wie uiteindelijk daadwerkelijk de hoofdprijs zal betalen voor de film.

Een bijzonder verhaal
Het verhaal van Peter is vooral bekend in Amerika door een iconische foto die werd gemaakt toen hij het Noorden bereikte. De zichtbare zweepslagen op zijn rug waren het eerste bewijs dat de Noorderlijke troepen hadden om te bewijzen dat slaven in het Zuiden erbarmelijk weren behandeld. Je kunt de heftige foto hieronder bekijken.

Het is nog onbekend wanneer we Emancipation in de bioscopen kunnen verwachten.


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair