'Star Wars'-prequels nu bejubeld door 'The Last Jedi'-regisseur

'Star Wars'-prequels nu bejubeld door 'The Last Jedi'-regisseur

Ben jij ook een liefhebber van de prequels?

In 1999 verscheen Star Wars: Episode I - The Phantom Menace en over deze film waren niet veel mensen te spreken, net als over de twee aansluitende Star Wars-prequelfilms. De geschiedenis herhaalde zich met het verschijnen van de recente vervolgtrilogie. Opvallend is dat nu de prequelsfilms worden bejubeld.

De films van George Lucas zijn sinds de release een terugkerend onderwerp van gesprek, zeker onder de fans van de franchise. Is de reeks nu echt zo slecht, of werden de bedoelingen van Lucas gewoon niet goed begrepen? Op een vraag van een fan om iets aardigs te zeggen over de prequels zei The Last Jedi-regisseur Rian Johnson het volgende:


Zeven uur durende kinderfilm
Johnson vindt dus dat Lucas een zeven uur durende kinderfilm heeft gemaakt over hoe aanzien en de angst dit te verliezen goede mensen verandert in fascisten. Ook voerde Lucas volgens Johnson technische veranderingen door die het moderne filmmaken van de afgelopen 30 jaar heeft bepaald.

Wat zeg jij? Kijk jij nu anders naar de prequels? Zijn ze beter als dat deze destijds werden ontvangen? En zijn ze beter dan de vervolgfilms, of misschien zelfs als de originele trilogie?

NieuwsFilm

meest populair