Het toonaangevende Sundance Festival maakt zijn toekomstplannen bekend

Het toonaangevende Sundance Festival maakt zijn toekomstplannen bekend

Dankzij COVID-19 moest men aan de slag om een voortzetting te garanderen.

Het Sundance Festival was dit jaar één van de weinige filmfestivals met een fysieke editie. Maar aangezien COVID-19 voorlopig nog niet verslagen is, heeft directrice Tabitha Jackson aangekondigd dat het evenement er in 2021 anders uit zal zien.

Er is immers nog geen vaccin en veel mensen kunnen niet vrijuit reizen. Daarom zal het festival niet alleen plaatsvinden in Park City, Utah. Ook wordt er uitgeweken naar minimaal 20 onafhankelijke bioscopen om mee samen te werken.

Ondersteuning
Volgens Jackson zoekt men niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook daarbuiten. De basis blijft in Utah, maar de andere bioscopen krijgen ondersteuning van de organisatie om hun eigen events te organiseren.

Daarnaast gaat Sundance ook digitaal. Daar zullen waarschijnlijk geen films te zien zijn, maar eerder discussies, interviews aan de rode loper en live events.

Toegankelijker
Hierdoor wordt het festival toegankelijker dan ooit, aldus de organisatie. Het zou wel kunnen dat de festiviteiten (deels) later beginnen. Men wil namelijk wat ruimte creëren met de mogelijk historische inauguratie van de president.

Het festival werd ooit opgericht door onder andere acteerlegende Robert Redford. Het groeide uit tot het grootste onafhankelijke filmfestival van de Verenigde Staten.

NieuwsFilm

meest populair