Algemeen

'Kapsalon Romy' wint een Zilveren Krulstaart

De Zilveren Krulstaarten zijn de belangrijkste prijzen op het gebied van scenario.

door Timothy van Damme om 10:29 in Algemeen
Afgelopen weekend werden de Zilveren Krulstaarten uitgereikt. De aangrijpende feelgoodfilm Kapsalon Romy kwam als winnaar uit de bus.

De prijs werd ooit in het leven geroepen, omdat er geen Gouden Kalf voor beste scenario bestond. Inmiddels is het volgens de organisatie uitgegroeid tot dé Nederlandse vakprijs voor scenaristen.

Beste filmscenario
Ieder jaar kiest het Netwerk Scenarioschrijvers van de Auteursbond winnaars in drie categorieën. Tamara Bos won met Kapsalon Romy een Zilveren Krulstaart voor beste filmscenario. Het verhaal draait om een meisje dat geconfronteerd wordt met de Alzheimer van haar oma.

Het beste scenario voor een kortfilm werd gewonnen door Ilse Ott voor Afua. Het schrijversteam van Undercoverwon ten slotte de prijs in de categorie TV-serie.

Bijzondere prestatie
Ook reikt de organisatie jaarlijks een Zilveren Pen uit aan een persoon of organisatie die een bijzondere prestatie heeft geleverd voor het vakgebied. Deze werd in ontvangst genomen door AVROTROS. Zij organiseerden in 2019 de eerste scenarioconferentie.

Voor de Gouden Pen hoeft nooit gestemd te worden. Deze gaat naar de scenarioschrijver van de best bezochte film van het afgelopen jaar. Dat was in 2019 Diederik van Rooijen voor zijn werk aan Penoza - The Final Chapter. De film trok 404.703 bezoekers.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair