Algemeen

Apple wint bittere strijd om slavernij-film 'Emancipation' met Will Smith

Apple Studios heeft meer dan 120 miljoen dollar over voor het veelbelovende project.

door Zilko Tarici om 07:59 in Algemeen
Het was een behoorlijke strijd, maar Apple Studios is er uiteindelijk vandoor gegaan met de rechten van Emancipation, een slavernij-thriller met Will Smith die gemaakt wordt door Antoine Fuqua (Training Day, The Magnificent Seven).

In de film volgen we het historische figuur Peter (Smith), een slaaf die wist te vluchten uit de moerassen van Louisiana en na een gruwelijke reis arriveerde in het Noorden van de Verenigde Staten, waar hij als soldaat diende in het Union-leger dat streed tegen het Zuiden, waar slavernij nog legaal was. William N. Collage zal het script van de film schrijven.

Apple vs. Warner Bros.
De biedingsoorlog voor dit bijzondere project trok de aandacht van zeven partijen tijdens de Cannes filmmarkt, die dit jaar virtueel plaatsvond. De biedingen stegen tot wel 75 miljoen dollar, waarna enkel Apple en Warner Bros. nog overbleven als kanshebbers. Apple wist gisteravond de winst binnen te halen, maar moest naar verluidt wel meer dan 120 miljoen dollar neerleggen voor de rechten van de film. Naar alle verwachting wordt de film in eerste instantie gemaakt voor de bioscopen en hoopt Apple natuurlijk op de nodige aandacht tijdens de Oscars. De film zal daarna exclusief beschikbaar worden gesteld op Apple TV+.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

marcjeb

Avatar

Tegen de tijd dat deze film uit komt, is de hype rondom blm weer voorbij. En entertainment wise gesproken, Is dit Apple's antwoord op Prime, Netflix en Disney+? So sad. Dit trekt toch geen nieuwe gebruikers.

NieuwsFilm

meest populair