Superman wordt in de comics minder een baken van goedheid

Superman wordt in de comics minder een baken van goedheid

Heeft dat ook impact op de films?

DC doet iets interessants met Superman in zijn comics. Hij zou zomaar eens de leider kunnen worden van The Authority, waarmee het personage mogelijk een schurk wordt. Of in elk geval iemand die er niet per se de duidelijk positieve normen en waarden op nahoudt zoals we tot nu toe altijd gedacht hadden.

In de comics staat de Amerikaanse regering nu wantrouwend ten aanzien van Superman. Hij heeft nu de bijnaam King of the Earth gekregen en de wereld weet dat hij Clark Kent is. Waarmee zijn familie meteen kwetsbaar is.

The Authority
The Authority is een reeks in de comics waarin een groepje onafhankelijke superhelden klussen klaart op elke manier die er maar is. Ze durven dus gemakkelijk geweld toe te passen als dat nodig is. Het zijn goeieriken, maar eigenlijk ook maar net. Ze zouden net zo goed schurken kunnen zijn en het bestaan van de groep is zeker geen goed nieuws voor het DCEU.

Dat Superman nu wat minder zwart/wit is in zijn normen en waarden in de comics, zou zomaar een interessant effect kunnen hebben op de films. Wat denken jullie? Zou het personage straks wat schimmiger worden of blijft hij een baken van goedheid?

NieuwsFilm

meest populair