Algemeen

Superman wordt in de comics minder een baken van goedheid

Heeft dat ook impact op de films?

door Jim Pedd om 07:00 in Algemeen
DC doet iets interessants met Superman in zijn comics. Hij zou zomaar eens de leider kunnen worden van The Authority, waarmee het personage mogelijk een schurk wordt. Of in elk geval iemand die er niet per se de duidelijk positieve normen en waarden op nahoudt zoals we tot nu toe altijd gedacht hadden.

In de comics staat de Amerikaanse regering nu wantrouwend ten aanzien van Superman. Hij heeft nu de bijnaam King of the Earth gekregen en de wereld weet dat hij Clark Kent is. Waarmee zijn familie meteen kwetsbaar is.

The Authority
The Authority is een reeks in de comics waarin een groepje onafhankelijke superhelden klussen klaart op elke manier die er maar is. Ze durven dus gemakkelijk geweld toe te passen als dat nodig is. Het zijn goeieriken, maar eigenlijk ook maar net. Ze zouden net zo goed schurken kunnen zijn en het bestaan van de groep is zeker geen goed nieuws voor het DCEU.

Dat Superman nu wat minder zwart/wit is in zijn normen en waarden in de comics, zou zomaar een interessant effect kunnen hebben op de films. Wat denken jullie? Zou het personage straks wat schimmiger worden of blijft hij een baken van goedheid?

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

En 2 minuten geleden zei ik nog ""Waar de huidige DC films nodig hebben is wat minder cgi en wat meer van dit gevoel :

" in het item hier voor Smiley face

adofmirosch

Avatar

Superman is juist de superheld die het meest goed is. Net als Cap en spider-man zijn het Pure good guys. Daar hoef ik geen anti-held variant op te zien.

Renegade

Avatar

Wat slecht. Geef mij maar de Superman van de jaren 80/90. Ik kan de comics van nu al niet meer lezen. Superman is voor mij altijd de enige die ik fantastisch vond. Christopher Reeve was Superman van die tijd.

Jeroen Pasman

Avatar

Ik denk dat dit maar een tijdelijke verhaallijn is
Net als de verhaallijn eind jaren 80 waarin Superman de Aarde verliet

Artificialis

Avatar

Natuurlijk kan een blanke heteroseksuele man niet 100% goed zijn. Laten we niet doen alsof deze gevoelens in de westerse samenleving losstaan van de beslissing om van Superman een 'grijs' personage te maken.

Civilian Supreme

Avatar

Hoe kan Superman in Superman Returns het universum doorkruisen op zoek naar Krypton? Buiten bereik van de zon verliest hij toch zijn krachten?
Of heeft hij via google maps een route langs alleen maar zonnen uitgestippeld?
En hoe kan het dat zijn pak onverwoestbaar lijkt? Word de stof ook aangetast door de zon?

TearsinRain

Avatar

Ik ben ook voor een Superman die puur goed is, als ik de Superman March hoor krijg ik zelf ook weer dat gevoel van hoe gaaf het zou zijn om te kunnen vliegen. Het gevoel dat er een onoverwinnelijke goedheid is die de aarde beschermt.
Een Superman die om de aarde cirkelt om ons tegen aardse en buitenaardse dreigingen te beschermen. Fantastisch! Zeker heeft hij dilemma's maar die liggen bij zijn opofferingsgezindheid voor de mens vs zijn verliefdheid op Lois en een normaal leven. Of zijn onzekerheid over of hij zich wel thuis voelt op de aarde.
Van mij hoeft het niet moeilijker te worden. Uiteraard mag Lexy zijn goedheid verstoren, maar dat zou nooit uit hem zelf komen.

HarryHole

Avatar

Ik ken niemand die comics van Superman leest. Ook geen stripboeken, trouwens.

NieuwsFilm

meest populair