De échte reden dat Mel Gibson niet terugkeert voor 'Chicken Run 2'

De échte reden dat Mel Gibson niet terugkeert voor 'Chicken Run 2'

Gaat het om een relletje of is er een andere verklaring?

Onlangs kwam het nieuws naar buiten dat er werk wordt gemaakt van een vervolg op Chicken Run, de avontuurlijke animatiefilm van twintig jaar geleden. Mel Gibson, die Rocky the Rooster insprak in het origineel, keert niet terug voor het tweede deel en er was wat verwarring over de reden hierachter.

Er werd gespeculeerd dat Gibson niet voor Chicken Run 2 zou worden gevraagd naar aanleiding van iets dat Winona Ryder onlangs naar buiten bracht. Volgens de actrice zou Gibson haar in 1995 een joodse 'oven dodger' hebben genoemd, een denigrerende verwijzing naar de crematie van joden tijdens de holocaust.

Een woordvoerder van Gibson heeft vervolgens gereageerd: "Hier klopt helemaal niets van. Winona heeft hier tien jaar geleden al over gelogen tegenover de pers en nu liegt ze weer."

Jongere kippen
Variety meldt nu dat - ongeacht of Ryder gelijk heeft - er een andere reden is voor het feit dat Gibson niet aan de Chicken Run-sequel zal meewerken. De film gaat namelijk over jongere kippen en daarom is ervoor gekozen om jongere stemacteurs in te huren. Gibson zou hier lang voor de onthulling van Ryder van op de hoogte zijn gebracht.

Chicken Run 2 komt van Netflix en zal gaan over Ginger (Julia Sawalha), die inmiddels leeft in een kippenparadijs zonder mensen. Ginger en Rocky krijgen een dochter, Molly, die snel opgroeit en nog sneller uitgekeken raakt op het eiland.

Tegelijkertijd is er sprake van een nieuwe en vreselijke bedreiging op het vasteland, waardoor Molly zich genoodzaakt voelt om haar troepen bijeen te roepen en hun dierbare vrijheid op het spel te zetten.

NieuwsFilm

meest populair