Algemeen

Meerdere ongepaste scènes verwijderd uit 'Gooische Vrouwen 2'

Op aandringen van regisseuse Will Koopman gaat RTL in de film knippen.

door Jan-Peter Rook om 11:00 in Algemeen
Door de discussie rondom racisme die momenteel volop gaande is, wordt er ook kritisch gekeken naar de inhoud van films. Nu is het de beurt aan Gooische Vrouwen 2 (2014), waarvan bepaalde fragmenten vanwege stereotypering verwijderd zullen worden.

RTL heeft besloten om acht verschillende zinnen verdeeld over twee scènes uit de film te schrappen. Hierin gaat de aandacht vooral uit naar Komo, een personage uit Burkina Faso. Het is op dit moment nog niet bekend om welke fragmenten het precies gaat.

Ongepast
RTL zou naar aanleiding van de maatschappelijke discussie over racisme zijn benaderd door Will Koopman, de regisseuse van de film. "Hoewel stereotypering in Gooische Vrouwen is toegepast op alle personages, vindt zij sommige scènes achteraf gezien ongepast.", aldus een woordvoerder van RTL.

Normaal is RTL niet zo happig op het aanpassen of verwijderen van bestaand materiaal, aangezien het juist "een aanleiding" zou kunnen zijn voor een discussie over racisme en andere maatschappelijke thema's. In dit geval waren ze het echter wel eens met de makers.

Het is nog niet bekend wanneer de gewijzigde versie van Gooische Vrouwen 2 op Videoland te zien zal zijn.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sander_1107

Avatar

Kunnen ze niet gewoon de hele film verwijderen?

GreenHornet

Avatar

Daarom is het beter om films fysiek te hebben.
Ze slaan nu echt helemaal door.

Film was ook komisch dat betekent dat Scenes niet racistisch waren maar satire. Hoe heeft het zo ver kunnen komen in Nederland.

Ang3l

Avatar

Ik vond de hele rol van Alex Klaassen ook giga stereotype en beledigend. Maar ja, dat is de humor van Gooise Vrouwen. De film is een parodie/satire. Anders was hij ook beledigend voor de gemiddelde Gooise Karen.

Monojaxx

Avatar

Ach ja, Gooise Vrouwen, wie is er niet groot mee geworden?!

Arnold_FF7

Avatar

Ze zijn echt helemaal de weg kwijt in de tv & film wereld.

Heb wel eens het gevoel dat politieke correctheid besmettelijke is dan corona in de entertainment sector

Bappi

Avatar

Wat is dit voor maatschappij aan het worden? Het Westen lijkt wel af te steven op een totalitair, fascistisch regime waarin politiek correctheid de norm wordt. Ik voel me soms onderdeel van de Matrix of zitten we allemaal in The Truman Show? Stappen we straks allemaal in een zeilbootje, komen we in een storm terecht en botsen we tegen de rand van het studiodecor.

Master Of Films

Avatar

Wow, zelfs Gooische Vrouwen moet eraan geloven. En dan nog onderscheid maken tussen de verschillende stereotypes.

Hek van de dam. Schaf alles wat met entertainment en kunst te maken hebt maar af. Stop alles maar in het verdomhoekje. Er is altijd wel wat te vinden voor iemand of een bepaalde groep personen dat zich beledigd voelt. Schreeuw het uit op sociale media. Zowel de filmproducenten, filmbedrijven en zelfs filmmakers buigen wel voor gevoelige sneeuwvlokjes.

Da Villain

Avatar

De makers van de Luizenmoeder houden wijselijk hun mond Smiley face

Artificialis

Avatar

RTL "Hoewel stereotypering in Gooische Vrouwen is toegepast op alle personages, vindt zij sommige scènes achteraf gezien ongepast."

Want als het om mensen van Afrikaanse komaf gaat moet er blijkbaar niet worden gestreefd naar gelijkwaardigheid, maar naar het in stand houden van slachtofferschap.

Heeft het linkse tuig dat standbeelden omver probeert te trekken al een poging gedaan om Monsieur Cannibale naar beneden te halen? Het kan natuurlijk niet zo zijn dat er in een pretpark waar honderden blanke stereotypes te zien zijn ook een zwart stereotype voorkomt. Gelijke behandeling is immers alleen wenselijk zolang het om de voordelen gaat.

Monojaxx

Avatar

@Artificiales

Wat dacht u van de blanke vla?

Maac

Avatar

"When people get used to preferential treatment, equal treatment seems like discrimination"
-Thomas Sowell

Sunspot

Avatar

Ongelofelijk, slaat onwijs door

Gaat echt een keer knappen, te ver, is nu al duidelijk.

rainking

Avatar

En als ze op een gegeven moment bereikt hebben wat ze willen en alles verziekt hebben, dan vragen ze zich opeens af waarom er geen comedies meer in de bios draaien.

Thiver

Avatar

Artificialis "Heeft het linkse tuig dat standbeelden omver probeert te trekken al een poging gedaan om Monsieur Cannibale naar beneden te halen?"

Ehm... jazeker. Maar dat gebeurde al in de jaren tachtig. Kritiek op stereotiepe weergaven in entertainment is echt niet nieuw, hoor.

Maac

Avatar

Thiver "Ehm... jazeker. Maar dat gebeurde al in de jaren tachtig. Kritiek op stereotiepe weergaven in entertainment is echt niet nieuw, hoor. "
Helaas lijkt de manier waarop we hiermee omgaan wél veranderd.

NieuwsFilm

meest populair