Meerdere ongepaste scènes verwijderd uit 'Gooische Vrouwen 2'

Meerdere ongepaste scènes verwijderd uit 'Gooische Vrouwen 2'

Op aandringen van regisseuse Will Koopman gaat RTL in de film knippen.

Door de discussie rondom racisme die momenteel volop gaande is, wordt er ook kritisch gekeken naar de inhoud van films. Nu is het de beurt aan Gooische Vrouwen 2 (2014), waarvan bepaalde fragmenten vanwege stereotypering verwijderd zullen worden.

RTL heeft besloten om acht verschillende zinnen verdeeld over twee scènes uit de film te schrappen. Hierin gaat de aandacht vooral uit naar Komo, een personage uit Burkina Faso. Het is op dit moment nog niet bekend om welke fragmenten het precies gaat.

Ongepast
RTL zou naar aanleiding van de maatschappelijke discussie over racisme zijn benaderd door Will Koopman, de regisseuse van de film. "Hoewel stereotypering in Gooische Vrouwen is toegepast op alle personages, vindt zij sommige scènes achteraf gezien ongepast.", aldus een woordvoerder van RTL.

Normaal is RTL niet zo happig op het aanpassen of verwijderen van bestaand materiaal, aangezien het juist "een aanleiding" zou kunnen zijn voor een discussie over racisme en andere maatschappelijke thema's. In dit geval waren ze het echter wel eens met de makers.

Het is nog niet bekend wanneer de gewijzigde versie van Gooische Vrouwen 2 op Videoland te zien zal zijn.

NieuwsFilm

meest populair