Een stukje serieuzer maar daardoor niet minder grappig. De langverwachte opvolger is een geslaagd weerzien met de vriendinnen uit het Gooi.
play

5,4 details

  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Nederland

Als Claire totaal veranderd terugkomt uit Burkina Faso herkennen haar vriendinnen haar amper. De wereld van Cheryl stort in als ze ontdekt dat Martin haar voor de zoveelste keer bedriegt: hoe moet ze deze klap nu weer te boven komen? Anouk, ook ongelukkig in de liefde, klampt zich vast aan een ongezonde relatie (en aan een ongezond eetpatroon). Roelien gaat juist in op het huwelijksaanzoek van Evert, maar haar geluk is van korte duur. Een even noodlottig als bizar ongeval voert de vriendinnen naar de besneeuwde bergtoppen van Oostenrijk.

Alt titel
Gooische Vrouwen 2
Regie
Will Koopman
Cast
Susan Visser, Linda de Mol, Lies Visschedijk, Derek de Lint, Tjitske Reidinga, Peter Paul Muller, Kees Hulst, Beppie Melissen, Elise van 't Laar, Reinout Scholten van Aschat, Alex Klaasen, Leopold Witte, Priscilla Kneteman, Stefan Rokebrand, Djédjé Apali.
Release
04.12.2014
Release NL
04.12.2014
Release DVD
05.05.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Will Koopman | Cast: Linda de Mol (Cheryl Morero), Tjitske Reidinga (Claire van Kampen), Susan Visser (Anouk Verschuur), Lies Visschedijk (Roelien Grootheze), Peter Paul Muller (Martin Morero), Leopold Witte (Evert Lodewijkx), Derek de Lint (Dr. Rossi), e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2014

Aan het einde van hun vorige bioscoopavontuur zagen de Gooische vriendinnen Cheryl, Claire, Anouk en Roelien veel veranderd in hun leven. Desondanks lijken de zaken er drie jaar later opnieuw hetzelfde voor te staan. Cheryl heeft nog steeds veel te stellen met Martin, die toch moeite blijft houden met de huwelijkse trouw. Anouk gebruikt haar mannelijke modellen nog altijd voor meer dan alleen haar schilderijen en Roelien zet zich nog steeds in voor dier en natuur. Ten slotte keert Claire, die haar luxe leventje achter zich liet voor welzijnswerk in Burkina Faso, eindelijk terug uit het Afrikaanse land, en settelt zich weer in het Gooi.

Hoewel alles weer bij het oude lijkt te zijn, blijkt het Gooische leventje niet zo zonnig als het lijkt. Zoals de tv-serie en voorgaande film al lieten zien, maakt geld niet gelukkiger. Daar komen de vier vriendinnen in dit vervolg opnieuw achter. Gooische Vrouwen 2 onderscheidt zich positief van zijn genregenoten doordat hij de dames het heft in eigen handen laat nemen. Allemaal hebben ze een aantal moeilijke beslissingen te nemen, maar waar zij die in het eerste deel aanpakten door uit shoppen te gaan, laten hun problemen zich deze keer niet zo makkelijk oplossen door er creditcards tegenaan te smijten. Als is dat natuurlijk wel het eerste middel waar de dames naar grijpen.

videotrailers & clips

alle artikelen (15)

Gooische vrouwen II Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Gooische vrouwen II

acties