Algemeen

Hollywood zeer terughoudend met weer opstarten grote filmproducties

De onzekerheden rondom het coronavirus zouden nog te groot zijn.

door Jeffrey Kouters om 18:39 in Algemeen
Hollywoodstudio's zijn terughoudend met het opstarten van film- en televisieproducties. De onzekerheden rondom het coronavirus zouden daarvoor nog te groot zijn. Dat meldt The Hollywood Reporter na gesprekken met diverse insiders.

Hoewel de maatregelen voor film- en televisieproducties al op 12 juni werden versoepeld, hebben de meeste studiobazen en producenten besloten om nog niet van start te gaan. Hollywood ziet zich geconfronteerd met een dilemma: weer - weliswaar binnen de strikte veiligheidseisen - aan de bak of nog afwachten om mogelijke problemen te voorkomen.

Volgens schattingen ligt het aantal draaiende producties momenteel op zo'n 20 procent van het normale aantal. Vooralsnog zou het vooral gaan om commercials en producties waarbij slechts een klein aantal mensen op de set aanwezig hoeft te zijn.

Diverse bronnen melden aan The Hollywood Reporter dat de studio's wachten tot augustus om grotere film- en televisieproducties weer op te pakken. Zo gunnen de studio's zichzelf volgens insiders ook de tijd om te bedenken hoe alle coronamaatregelen in de praktijk kunnen worden geïmplementeerd.

In het Verenigd Koninkrijk, waar ook veel grote producties worden gedraaid, heeft de regering speciale afspraken gemaakt met de filmindustrie om producties snel weer doorgaan te kunnen laten vinden.

Zo heeft de Britse overheid bepaald dat 'kleine hoeveelheden cast- en crewleden' van grote filmproducties naar het Verenigd Koninkrijk mogen reizen zonder daarna 14 dagen in quarantaine te moeten doorbrengen.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Ze hebben ook genoeg tijd gehad om scripts te herschijven blm friendly

NieuwsFilm

meest populair