Tom Hanks is er kapot van dat 'Greyhound' direct op Apple TV+ uitkomt

Tom Hanks is er kapot van dat 'Greyhound' direct op Apple TV+ uitkomt

De oorlogsfilm had eigenlijk in de bioscopen moeten verschijnen, maar het coronavirus gooide roet in het eten.

De door Tom Hanks aangevoerde duikboot-thriller Greyhound had eigenlijk twee maanden geleden al in de bioscopen moeten draaien, maar door bekende redenen ging dat feestje niet door. De film werd al snel opgekocht door Apple TV+, die de film komende vrijdag beschikbaar zal stellen.

Apple kocht de film een tijdje terug op voor een dikke 70 miljoen dollar, maar Hanks is absoluut niet te spreken over het feit dat de film direct op een streamingdienst uitkomt. De geliefde acteur zei er het volgende over:

"Ik ben er kapot van. Ik wil mijn Apple heersers niet boos maken, maar er is een groot verschil in beeld- en geluidskwaliteit."

Hanks speelt in de oorlogsfilm de rol van Ernest Krause, een USN-commandant die een internationaal konvooi van 37 geallieerde schepen moet beschermen tegen Duitse duikboten die de oversteek naar Europa vermoeilijken. Hij worstelt echter niet alleen met deze missie, maar ook zijn eigen twijfels en persoonlijke demonen. Hanks wordt in de film omringd door acteurs als Stephen Graham en Elisabeth Shue.

Exclusief op Apple
De 50 miljoen dollar kostende film is gebaseerd op het boek The Good Shepherd van auteur C.S. Forester en werd geregisseerd door Aaron Schneider (Get Low). Greyhound is exclusief bedoeld voor Apple TV+, dus zal niet via VOD-diensten verkocht worden. Mega-fans van Hanks moeten dus misschien wel zwichten voor een Apple TV+-abonnementje.

NieuwsFilm

meest populair