Get Low

Get Low (2009)

Every secret dies somewhere.

7,2 details

  • 100 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Romantiek
  • Thriller
  • Verenigde Staten
100 Min Verenigde Staten

Felix Bush (Duvall) is een kluizenaar die op een dag besluit een begrafenisondernemer (Murray) in te huren om zijn eigen begrafenis te organiseren. Hij is ook van plan zijn begrafenis zelf bij te wonen om te kijken hoe mensen uit zijn omgeving over hem denken.

Regie
Aaron Schneider
Cast
Bill Murray, Sissy Spacek, Bill Cobbs, Robert Duvall, Lucas Black, Marc Gowan, Scott Cooper, Gerald McRaney, Andrea Powell, Lori Beth Edgeman, Rebecca Grant, Shawn Knowles, Kelly Finley, Linds Edwards, Alexis Walters, Blerim Destani, Jade Moser, Alex Corrado, Catherine Thornton, Chandler Riggs, Tomasz Karolak, Steven Stadler, Arin Logan, Mercedes Laine, Rob Crowe, Zoe Leigh Sarris, James Guy, Matt Leili.
Budget
$ 7.500.000
Release
20.09.2009
Release NL
17.03.2011
Release DVD
19.07.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Aaron Schneider | Cast: Robert Duvall (Felix Bush), Sissy Spacek (Mattie Darrow), Bill Murray (Frank Quinn), Lucas Black (Buddy), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2009

Meerdere Amerikaanse critici bestempelden Get Low als 'oscar bait', een film die puur gemaakt zou zijn om goed bij de Oscars te scoren. Alleen cynische journalisten bedenken zo’n term. Als dit werkelijk de intentie van de filmmakers was, visten ze naast het net want de film haalde niet één Oscarnominatie binnen. Of zou het toch zo zijn dat de makers een bijzonder en/of goed verhaal wilden vertellen met een aantal topacteurs in de hoofdrollen? De regie en de onthulling waar bijna heel de film op wordt gezinspeeld mist impact, maar de sterke cast maakt Get Low zeker de moeite waard.

De altijd betrouwbare Robert Duvall is prachtig in de rol van Felix 'Bush' Breazale. Na een reeks steeds kleiner wordende bijrollen het afgelopen decennium (de laatste in Crazy Heart en The Road) heeft hij eindelijk weer eens een hoofdrol en de inmiddels tachtigjarige acteur maakt optimaal gebruik van deze aangeboden ruimte. De excentrieke, oude Felix woont eenzaam op zijn landgoed in Tennessee. In het nabijgelegen dorp heeft hij een duistere reputatie en voor kinderen is hij een soort legende. Felix komt uit zijn isolement omdat hij zijn eigen begrafenis wil bijwonen. Hij wil dat iedereen op de begrafenis komt om hun verhalen over hem te vertellen.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Get Low Nieuwsberichten

  • Trailer Get Low

    Trailer Get Low

    Arman Avsaroglu,

    Bill Murray en Robert Duvall in topvorm!

  • Bill Murray in Get Low

    Bill Murray in Get Low

    Jelle Fastenau,

    Opmerkelijk waargebeurd verhaal over kluizenaar die bij leven zijn eigen begrafenis organiseert.