Celebrity

Opnieuw ophef: J.K. Rowling gaat vrolijk door met het beschadigen van haar reputatie

De Harry Potter-schrijfster ligt opnieuw onder vuur.

door FilmTotaal om 16:35 in Celebrity
J.K. Rowling heeft zich opnieuw de woede van velen op de hals gehaald. Dit keer ligt de Britse schrijfster onder vuur voor tweets waarin zij beweert dat jongeren met mentale problemen worden aangespoord om hormoonbehandelingen en geslachtoperaties te ondergaan.

J.K. Rowling ligt al enige tijd onder vuur op social media voor haar vermeende transfobe uitspraken. De ophef begon enkele weken geleden toen Rowling verbijsterd reageerde op een artikel waarin werd gesproken over 'mensen die menstrueren'. Volgens de schrijfster kunnen namelijk alleen 'vrouwen' dat.

Vele beroemdheden spraken zich uit tegen Rowling, waaronder Harry Potter-acteur Daniel Radcliffe en Eddie Redmayne, het gezicht van de Fantastic Beasts-franchise. Zij benadrukten beiden dat 'transvrouwen ook vrouwen zijn'.

Dit weekend was dus het opnieuw raak. Rowling deelde via Twitter de mening van een groep onderzoekers dat jongeren met mentale problemen tegenwoordig te snel hormoonmedicatie en geslachtsveranderingen krijgen aanboden.

Ook vergeleek ze dergelijke behandelingen met 'conversietherapie'; controversiële behandelingen waarmee wordt geprobeerd de geaardheid van lbhti'ers te veranderen.


Haar opmerkingen schoten wederom bij een hoop mensen in het verkeerde keelgat. Zo merkte een boze volger op dat Rowling het beter bij schrijven kan houden.

NieuwsFilm

meest populair