Celebrity

Halle Berry flink onder vuur wegens spelen van een transgender

Na alle kritiek wijst de actrice de rol dan ook af.

door FilmTotaal om 12:55 in Celebrity
Scarlett Johansson mag dan wel een megaster zijn, de actrice kreeg het twee jaar geleden flink voor de kiezen toen ze liet weten dat ze een transgender zou vertolken in de film Rub & Tug. Na veel kritiek zag Johansson hier toch vanaf. Halle Berry maakt nu hetzelfde mee.

Berry, o.a. bekend van de laatste John Wick-film, liet weten dat ze graag een transseksuele man zou willen spelen. Zo zei de 53-jarige actrice: ''Ik wil graag de transgender-wereld leren kennen, begrijpen en in detail gaan verkennen. Ik vind het enorm interessant om te weten wie deze vrouw oorspronkelijk was''.

Kritiek
Berry zei ook dat ze van plan was haar haar kort te knippen en beschrijft de film als een 'vrouwelijk verhaal': ''Het gaat gewoon over een vrouw die in een man verandert. Ik wil graag begrijpen hoe en waarom''. Deze uitspraken werden haar niet in dank afgenomen en de actrice werd dan ook op sociale media met de grond gelijk gemaakt. Het duurde dan ook niet lang voordat Berry haar verontschuldigingen aanbood.

Zo zei ze op Twitter: ''Ik besef nu dat ik deze rol niet had mogen overwegen en dat de transgender-gemeenschap de kans moet krijgen om haar eigen verhalen te vertellen''. Haar volledige bericht is hieronder te zien.NieuwsFilm

meest populair