Algemeen

Patty Jenkins over 'Wonder Woman 84' en haar plannen voor de derde film

In de sequel keren we terug naar het verborgen eiland Themyscira.

door Jeffrey Kouters om 18:15 in Algemeen
In Wonder Woman (2017) maakt Gal Gadots Diana Prince de keuze om het verborgen Amazoneneiland Themyscira te verlaten om de mensenwereld te kunnen beschermen tegen de gruwelijkheden van de oorlog. Hoewel haar keuze definitief is en de heldin niet meer terug kan keren naar het eiland, zal Themyscira wel opnieuw te zien zijn in Wonder Woman 84. Regisseuse Patty Jenkins vertelt waarom.

Zoals in de trailers al te zien was, bevat de aankomende tweede film flashbacks naar Diana's jeugdjaren op het eiland. In het bijzonder staan de Olympische Spelen centraal waaraan Diana samen met de andere krijgsters deelneemt. De Spelen zijn een soort viering van de sterke vrouwen en hun vaardigheden die in de eerste film duidelijk te zien waren.

"Deze vrouwen zijn ontzettend krachtig, maar verschillen in de manier waarop ze bepaalde zaken benaderen. Als je jezelf al honderden jaren voor aan het bereiden bent op een dreigende invasie, dan ben je constant bepaalde vaardigheden aan het trainen", zegt Jenkins in een gesprek met Empire.


"Voor mij zijn deze Spelen dan ook een moment om te laten zien wie uitblinkt in paardrijden of zwemmen en wie nieuwe trucjes heeft geleerd", aldus de regisseuse.

Derde film
Denkt Jenkins ook al na over een derde Wonder Woman-film? Het antwoord blijkt 'ja' te zijn. "Je geniet van de film die je aan het maken bent en reflecteert ook op wat er anders of beter zou kunnen in de echte wereld, en daardoor op welk verhaal je zou willen vertellen", antwoordt ze.

"Dat vind ik nou zo geweldig aan superheldenverhalen: je kunt met elkaar de dialoog aangaan over wat een held vandaag de dag precies zou zijn. En ja, daar hebben zowel ik als Gal al enkele ideeën over".


Wonder Woman 84 moet deze oktober in de bioscoop verschijnen!

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

CassidyButch

Avatar

Ik hoop dat ze circe introduceren

NieuwsFilm

meest populair