Algemeen

Day Zero afgerond

door Kaj van Zoelen op 06.07.2006 om 02:04 in Algemeen
Nieuwbakken regisseur Bryan Gunnar Cole debuteert met de film Day Zero. Dit drama speelt zich in de nabije toekomst van de Verenigde Staten af, waarin de "War on Terrorism" zo ver is doorgeslagen dat de dienstplicht weer is ingevoerd. In de film worden drie jonge vrienden gevolgd, die worden opgeroepen en nog 30 dagen hebben voordat ze zich moeten melden voor de dienst.

De drie vrienden worden gespeeld door Elijah Wood (Lord of the Rings, Sin City), Chris Klein (Election, American Pie) en Jon Bernthal. Laatstgenoemde zal ook (waarschijnlijk eerder) te zien zijn in Home of the Brave, met 50 Cent en Samuel L. Jackson (zie hier en hier). Verder spelen ook Ginnifer Goodwin (Walk The Line, Mona Lisa Smile), Elisabeth Moss (Girl Interrupted) en Ally Sheedy (The Breakfast Club) een flinke rol.

De film werd onlangs in 25 dagen met handheld HD camera's gefilmd in New York. Elijah Wood schoor zich kaal voor deze opnames. Regisseur Cole legt momenteel de laatste hand aan de postproductie. Hij hoopt dat de film veel discussies los zal maken, maar vooral dat zijn project zo snel mogelijk zal worden opgepikt door een distributeur.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Fay

Avatar

"scheerde"?

Colonel_Kurz

Avatar

Fay ""scheerde"?"
Erhm... laten we het aan de tijd wijten.

Toob

Avatar

Lijkt me een goed verhaal, die hopelijk eens wat Amerikanen aan het denken zet.

Keyser Söze

Avatar

Wederom een filmpje waar Elijah van z'n brave hobbit imago probeert af te komen

Peter

Avatar

Volgens mij zijn 'scheerde' en 'schoor' beide correct, maar dat natuurlijk geheel terzijde

Jules W.

Avatar

Ik hoop dat et wel een film is met een critische blik naar de Amerikaanse maatschappij en niet zo eentje met een dikke 'wat zijn wij amerikanen zo goed' saus er overheen.

NieuwsFilm

meest populair