Algemeen

Krijgt Idris Elba's 'Luther' eindelijk zijn eigen film?

De acteur heeft de producenten duidelijk gemaakt dat hij een film wil zien over zijn iconische personage.

door Zilko Tarici om 09:55 in Algemeen
De Britse acteur Idris Elba hint er sterk naar dat zijn hoofdpersonage uit de BBC-serie Luther eindelijk een eigen film krijgt.

Neil Cross bedacht in 2010 de dramaserie, waarin we Elba zien als de titulaire rechercheur die elk seizoen een of twee gruwelijke zaken onderzoekt. Ruth Wilson duikt daarnaast regelmatig op als zijn psychopatische vijand/minnares Alice.

Tijdens een virtueel evenement waarbij Elba het derde seizoen van zijn semi-autobiografische show In The Long Run aan de man bracht, vertelde Elba het volgende over de status van de filmversie:

"Er ligt op dit moment geen formeel plan klaar voor Luther. Ik heb de makers echter luid en duidelijk laten weten dat ik Luther terug wil laten keren in een film. En ik kan je zeggen dat we heel erg dicht bij het groene licht voor een film over Luther zitten."

Een iconische rol
Luther geldt waarschijnlijk als Elba's meest iconische personage tot op heden. Hij won voor zijn rol twee Golden Globes, kreeg zeer lovende recensies. De serie wordt daarbij altijd goed bekeken, zelfs wanneer er jaren tussen de verschillende seizoenen zit. Tot op heden zijn er 20 afleveringen van de serie gemaakt. De meest recente hiervan werden in januari 2019 uitgezonden.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Marklar

Avatar

Prima serie. Al waren de laatste seizoenen niet heel erg bijzonder meer.

Elbas beste karakter blijft toch Stringer Bell in the wire

Maac

Avatar

Top serie, echt van genoten.
Op basis van deze rol had hij de nieuwe Bond moeten worden!

Pepej

Avatar

Idd ook voor mij de reden dat ik in hem wel een nieuwe Bond zag.
Zijn personage hier vond ik geweldig, sommige tegenstanders ook, vaker echter, helaas te vaak hetzelfde profiel.

Juppie34

Avatar

Door deze serie zie ik hem juist niet als de nieuwe Bond. Zie dan liever een Luther-film dan hem als James Bond. Of als Luther in James Bond. Zie het als Tom Hiddleston casten in DC als the Riddler. Je ziet dan Loki tegen Batman. Dat probleem heeft Elba nu ook.

NieuwsFilm

meest populair