Oprah Winfrey draagt BLM-steentje bij met slavernij-film 'The 1619 Project'

Oprah Winfrey draagt BLM-steentje bij met slavernij-film 'The 1619 Project'

Gebaseerd op een met een Pulitzerprijs bekroond onderzoek naar racisme in de Verenigde Staten.

In navolging van de Black Lives Matter-beweging en de wereldwijde demonstraties die het politieke landschap momenteel opschudden, gaat Oprah Winfrey samen met journaliste en Pulitzerprijs-winnares Nikole Hannah-Jones aan de slag met o.a. een verfilming van The 1619 Project, een belangrijk onderzoek naar racisme in de Verenigde Staten.

In 2019 werkte journaliste Hannah-Jones aan een project voor The New York Times Magazine genaamd The 1619 Project, waarin nieuw licht werd geschenen op de nalatenschap van de slavernij in de States. Het artikel werd op dat moment gemaakt omdat het vierhonderd jaar geleden was dat de eerste Amerikanen in Virginia aankwamen.

Pulitzerprijs
Met hulp van tientallen journalisten en schrijvers, die meewerkten aan verwante artikelen, interviews, essays, gedichten en korte fictieverhalen, maakte The 1619 Project veel indruk en mocht Hannah-Jones dit jaar een Pulitzerprijs in ontvangst nemen.

Lionsgate heeft aangekondigd dat het samen met The New York Times en Winfrey gaat werken aan films, tv-series, documentaires en andere verwerkingen van Hannah-Jones' werk. Hiermee wil de studio laten zien hoe slavernij zoals het vroeger bestond in de VS, nog steeds invloed heeft op alle hedendaagse aspecten in het land.

NieuwsFilm

meest populair