Algemeen

Ridley Scott (Gladiator) maakt een vervolg op zijn unieke 'Life in a Day'-project

Een samenstelling van beelden uit het leven van miljoenen mensen wereldwijd, allemaal op dezelfde dag opgenomen.

door Jan-Peter Rook om 13:20 in Algemeen
In 2011 kwam Life in a Day uit, een samenstelling van 80.000 filmpjes die mensen over de hele wereld van zichzelf hadden gemaakt en ingestuurd. De film werd gemaakt uit meer dan 4.500 uur aan materiaal en alles wat erin te zien is, speelde zich af op dezelfde dag: 24 juli 2010. Nu gaan de makers, waaronder Ridley Scott (Alien, Gladiator) aan de slag met een tweede deel.

Het origineel, dat Scott samen met Kevin Macdonald (The Last King of Scotland, 2006) maakte, was in 2011 een groot succes en er ontstonden al snel gelijksoortige projecten in andere landen. Nu gaan de heren zich zelf wagen aan een vervolg, Life in a Day 2020 genaamd.

Miljoenen mensen
Voor de nieuwe film worden miljoenen mensen wereldwijd gevraagd om hun leven op 25 juli 2020 te filmen en de beelden te delen. De makers van Life in a Day 2020 zullen al het ingezamelde materiaal vervolgens omtoveren tot een documentaire, die de lengte krijgt van een speelfilm en zal worden geregisseerd door Macdonald.

De eerste film werd in 2010 gemaakt om de vijfde verjaardag van YouTube te vieren. Sinds de film debuteerde op YouTube in 2011 is er al meer dan 16 miljoen keer naar gekeken.

De sequel zal in première gaan tijdens Sundance volgend jaar en op YouTube.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair