Waarom Christopher Nolan 'Tenet' per se nu al uit wil brengen

Waarom Christopher Nolan 'Tenet' per se nu al uit wil brengen

De regisseur wil niet wachten tot het coronavirus voorbij is. Maar waarom niet?

Christopher Nolan staat erop dat Tenet zo snel mogelijk uitkomt. Maar waarom eigenlijk? Filmstudio Warner Bros. wil het liefst langer wachten.

Dat Warner Bros. dat wil is niet gek. De productie kostte 200 miljoen dollar en de marketing minstens hetzelfde. Daarmee moet er een hele smak geld verdiend worden aan de box office om quitte te spelen en nog meer om winst te maken. Maar Nolan wil het liefst zijn film zo snel mogelijk uitbrengen.

Vertrouwen tonen
Volgens The Hollywood Reporter is de reden daarvoor wellicht anders dan je zou denken. Nolan zou vooral willen laten zien dat hij bioscopen steunt en bovendien ook willen dat zijn film de eerste blockbuster is die weer te zien is in de bioscoop. Maar zolang het publiek zegt dat het tot 2021 wil wachten met naar de bioscoop gaan en lang niet alle bioscopen weer de deuren geopend hebben in de belangrijkste markt - de VS - is dat moeilijk voor Warner Bros.

Om die reden werd er onderhandeld tussen de twee partijen en kwam uit die gesprekken een bereidheid naar voren van Nolan om de film twee weken uit te stellen. Ondertussen is de release weer uitgesteld en ditmaal naar augustus.

NieuwsFilm

meest populair