Algemeen

Waarom Christopher Nolan 'Tenet' per se nu al uit wil brengen

De regisseur wil niet wachten tot het coronavirus voorbij is. Maar waarom niet?

door Jim Pedd om 10:03 in Algemeen
Christopher Nolan staat erop dat Tenet zo snel mogelijk uitkomt. Maar waarom eigenlijk? Filmstudio Warner Bros. wil het liefst langer wachten.

Dat Warner Bros. dat wil is niet gek. De productie kostte 200 miljoen dollar en de marketing minstens hetzelfde. Daarmee moet er een hele smak geld verdiend worden aan de box office om quitte te spelen en nog meer om winst te maken. Maar Nolan wil het liefst zijn film zo snel mogelijk uitbrengen.

Vertrouwen tonen
Volgens The Hollywood Reporter is de reden daarvoor wellicht anders dan je zou denken. Nolan zou vooral willen laten zien dat hij bioscopen steunt en bovendien ook willen dat zijn film de eerste blockbuster is die weer te zien is in de bioscoop. Maar zolang het publiek zegt dat het tot 2021 wil wachten met naar de bioscoop gaan en lang niet alle bioscopen weer de deuren geopend hebben in de belangrijkste markt - de VS - is dat moeilijk voor Warner Bros.

Om die reden werd er onderhandeld tussen de twee partijen en kwam uit die gesprekken een bereidheid naar voren van Nolan om de film twee weken uit te stellen. Ondertussen is de release weer uitgesteld en ditmaal naar augustus.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Molemanski

Avatar

@robbepost oeps haha! aangepast, ik was net wakker.

Edit2: nu heb ik het originele bericht helemaal aangepast. Gaat lekker dit. Laat ook maar haha

Robbepost

Avatar

^in welke films acteert hij dan?

Brein8998

Avatar

Ja echt super irritant van hem dat hij niet wil dat de bioscopen markt volledig instort

jeff1983

Avatar

Valt natuurlijk wat voor te zeggen, maar het financiële aspect zal echt zwaarder wegen. Zo lang de Amerikaanse bioscopen niet open gaan, zal Tenet niet uitkomen.. ik verwacht dat augustus ook niet haalbaar gaat zijn.

Indy5

Avatar

Grote hamvraag zal zijn of het publiek daadwerkelijk in grote getallen zal opdraven als de film echt 12/14 augustus in premiere gaat.ik denk dat er weer een uitstel /weken of maanden zal volgen en wat misschien ook de beste optie is.

Decepticon

Avatar

In Amerika zijn er in 24 uur meer dan 60000 corona gevallen erbij gekomen.
Ik denk haast dat dit jaar geen enkele blockbuster meer uit komt en dat alle films die dit jaar naar achter in het jaar zijn verschoven, allemaal naar volgend jaar worden verzet.

CAPE OF GOOD FILMS

Avatar

Over 2 weken ben je mischien dood aan corona of door een auto ongeluk of door een hartaanval of dat je je geluk niet op kan dat je de lotto hebt gewonnen.... Gewoon releasen de films, de Bioscoop aanbod is al bagger, geen wonder dat er niemand naar de bios trekt zolang er geen fatsoenlijke films worden gerelaesd.

NieuwsFilm

meest populair