Video

Bekijk de unieke Nederlandse korte film 'Bloeistraat 11'

Een behoorlijk knap werkje.

door Jim Pedd om 09:02 in Video
Hieronder kan je een bijzonder creatieve korte film bekijken: Bloeistraat 11. Deze is gemaakt door de Rotterdamse filmmaker Nienke Deutz en won toen deze in 2018 uit kwam de Best Short Film award op het Annecy Film Festival. Twee jaar later staat de korte film dan eindelijk gratis online. Het is meteen een van de beste en meest creatieve korte films die je maar kan bedenken.

Bloeistraat 11 draait om beste vrienden die de laatste zomervakantie van hun kindertijd rond het huis doorbrengen. Naarmate de zomer vordert, veranderen hun lichamen en daalt een soort schaamte neer op hun vriendschap. De puberteit zet hun vriendschap en band erg onder druk.

Mooie animatie
De video heeft een bijzonder creatieve visueel stijl. We zien personages die interactie hebben met een kleine stop-motion achtige set. Dat maakt het, naast het verhaal, ook echt een unieke korte film. Dat de medewerkers van Vimeo hem tippen als een Staff Pick is dus ook erg begrijpelijk.

Bloeistraat 11 is geschreven en geregisseerd door Nienke Deutz. Productie werd verzorgd door Annemie Degryse en de cinematografie was in handen van Steven Frederickx. Verder komt de muziek van de hand van Frederik van de Moortel.0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair