Algemeen

Christopher Nolan over Elizabeth Debicki's castingverhaal voor 'Tenet'

Ze was het bijna niet geworden omdat ze té overtuigend een Amerikaanse speelde in 'Widows'.

door Wouter Drummen om 14:25 in Algemeen
We moeten helaas iets langer wachten op Christopher Nolan's Tenet dan gedacht, maar we krijgen er wel veel over te horen. Nu laat de regisseur zich weer uit over actrice Elizabeth Debicki, die een belangrijke maar geheimzinnige rol in de film speelt.

Debicki wist namelijk hoge ogen te gooien in Widows van Steve McQueen, waarin ze een Amerikaans personage speelt. Nolan was erg onder de indruk van de actrice, maar was vanwege haar sterke acteerprestatie ervan overtuigd dat ze uit de Verenigde Staten afkomstig was. Hij sloeg haar dus bijna over voor de rol, aangezien hij op zoek was naar een Brits personage.

Toch wel
Nolan's echtgenote en tevens ook een producente van Tenet liet haar man echter weten dat Debicki geen Amerikaanse is. Nolan nam dan ook meteen contact met haar op: ''Elizabeth is één van de actrices die je al in veel films hebt gezien, voordat je beseft dat het om dezelfde persoon gaat. Buiten het feit dat ze er heel opvallend en interessant uitziet, is ze ook een heuse kameleon''.

''Van mij hoefde ze geen auditie te lopen voor de rol, maar ze wilde het echter zelf. Volgens mij was het belangrijk voor haar om te weten of ze kon doen wat ik wilde. Dat was zeker het geval. Ze blies iedereen omver en bevestigde enkel wat ik al wist. Ze overtrof al mijn verwachtingen''.

Lastig
Toch is het volgens Nolan geen gemakkelijke rol, omdat Debicki's personage zowel kwetsbaar als sterk is en dus twee verschillende kanten moet laten zien. Maar ook hier slaagt ze in: ''Dat is heel moeilijk om te doen zonder onrealistisch of simplistisch over te komen. Ze was echter gigantisch overtuigend en zet een heel menselijke en geloofwaardige acteerprestatie neer''.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair