Algemeen

"De nieuwe 'Scarface'-remake past helemaal in deze tijd!"

Regisseur Luca Guadagnino (Call Me by Your Name, 2017) over zijn nieuwe versie van de klassieke misdaadfilm.

door Jan-Peter Rook om 10:27 in Algemeen
Twee maanden terug vernamen we dat Luca Guadagnino (Call Me by Your Name, 2017) de nieuwe versie van Scarface gaat regisseren. Dit wordt na het origineel uit 1932 en de eerste remake uit 1983 alweer de derde versie van dit legendarische misdaadverhaal. Guadagnino legt echter uit dat zijn film precies in de huidige tijd zal passen.

De tot nu toe bekendste versie van Scarface is die uit 1983, van regisseur Brian De Palma en uiteraard met Al Pacino in de hoofdrol. Dit was ook al een remake, namelijk van de originele Scarface uit 1932, geregisseerd door Howard Hawks en Richard Rosson.

Coen Brothers
Guadagnino maakt voor zijn nieuwe versie gebruik van een scenario van de Coen Brothers, wat bijzonder veelbelovend klinkt. Het wordt volgens de regisseur een Scarface van deze tijd:

"De eerste Scarface van Howard Hawkes ging over de drooglegging. Vijftig jaar later maakten Oliver Stone en Brian De Palma hun versie en die was compleet anders dan het origineel. Het zijn allebei prachtige films die prima naast elkaar in je kast kunnen staan. Hopelijk wordt onze versie - weer ruim veertig jaar later - wederom een waardige reflectie op een personage dat een paradigma is op onze eigen obsessie voor overdaad en ambitie. Ik denk dat mijn versie helemaal in deze tijd past."

Veel pogingen
Filmstudio Universal wil al sinds 2011 een remake van Scarface maken. Eerst werkte David Ayer aan een script, met Harry Potter-regisseur David Yates als beoogd regisseur. Daarna nam Pablo Larraín het tijdelijk over en uiteindelijk kwam het terecht bij Antoine Fuqua, die aan de slag wilde gaan met een scenario van The Wolf of Wall Street-schrijver Terence Winter. Diego Luna was op dat moment in beeld voor de hoofdrol. Toen kwamen de gebroeders Coen in beeld en die zijn van al die mensen eigenlijk nog als enigen betrokken bij de huidige versie.

Guadagnino's vorige film, Suspiria uit 2018, was ook een remake. Dit zegt echter niets over hem als regisseur, vindt hij zelf: "Mensen roepen dat ik alleen maar remakes maak, maar de waarheid is dat cinema zichzelf altijd heeft nagemaakt sinds haar bestaan. Dit heeft niets met luiheid te maken of dat de verhalen op zijn. Het gaat erom dat je kijkt naar wat bepaalde verhalen zeggen over de tijd waarin we leven."

De nieuwe Scarface heeft nog geen releasedatum. Guadagnino is ook nog druk met zijn Call Me by Your Name-sequel en met een speelfilm gebaseerd op het bekende Bob Dylan-album Blood on the Tracks.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Draven

Avatar

"De nieuwe 'Scarface'-remake past helemaal in deze tijd!"


Waarom beangstigd dit mij nu juist?

McKentin

Avatar

Fijn... een getinte transgender man met bisexueel trekjes? Is dat een Scarface van deze tijd?

xarkov

Avatar

Lol @ Draven.

Broodrooster

Avatar

Ik moet gelijk denken aan de film Moonlight.

NieuwsFilm

meest populair