'Toy Story 4'-regisseur maakt Universal Monsters-film 'Little Monsters'

Een monsterfilm voor alle leeftijden!

Universal heeft nog steeds volop vertrouwen in een heropleving van hun klassieke Universal Monsters, bestaande uit o.a. Dracula, Frankenstein, The Mummy, The Invisible Man, The Wolfman en Creature from the Black Lagoon. De studio gaat nu aan de slag met een nieuwe monsterfilm voor alle leeftijden: Little Monsters.

Little Monsters wordt geschreven en geregisseerd door Josh Cooley, de man achter Toy Story 4 (2019). Hoewel er nog vrijwel niks over het verhaal bekend is, wordt de film omschreven als een "live-action hybride monsterfilm" en een "liefdesbrief aan het klassieke Hollywood en aan de geschiedenis van het film maken, met een verhaal dat de monsters vanuit het perspectief van verschillende generaties zal belichten."

Honderdjarige geschiedenis
De film wordt gebaseerd op artistieke schetsen en designs van tekenaar Crash McCreery. Zijn werk zou namelijk zeer representatief zijn voor Universals rijke, bijna honderdjarige geschiedenis als het gaat om monsterfilms.

Universal probeert de Universal Monsters al jaren weer aan de man te krijgen. In 2017 bracht de studio The Mummy weer tot leven met Tom Cruise in de hoofdrol. Dit moest het begin zijn van het Dark Universe, maar dit was niet bepaald een succes. De film werd amper bezocht en compleet vernietigd door de critici, waarna Universal de plannen voor het duistere universum weer van tafel veegde.

Losse verhalen
Vervolgens ging de studio met Blumhouse aan de slag met losse films met unieke verhalen. Het begon met het succesvolle The Invisible Man, die op dit moment nog in de bioscoop te zien is. Sindsdien bestaan er bij Universal plannen voor meerdere monsterfilms zoals Dark Army, Renfield, Invisible Woman, The Monster Mash, Dracula en The Wolfman. Laatstgenoemde film heeft Ryan Gosling in de hoofdrol en wordt geregisseerd door The Invisible Man-regisseur Leigh Whannell.

Little Monsters heeft nog geen releasedatum.

NieuwsFilm

meest populair