Algemeen

Charlize Theron over een mogelijke 'The Old Guard 2' (en deel 3?)

Regisseuse Gina Prince-Bythewood droomt van een eigen trilogie.

door Arjen Rooseboom om 10:28 in Algemeen
The Old Guard met Charlize Theron (44) doet het zeer goed op NETFLIX. In België is het momenteel de meest gestreamde film (maar dat komt waarschijnlijk door het aandeel van Matthias Schoenaerts) en ook in andere landen staat hij stevig gevestigd in de Top 10.

Het publiek lijkt zich dus prima te vermaken, ondanks sommige recensies. FT-recensent Frank Stol was niet helemaal overtuigd met 2 sterren. Logisch dus dat NETFLIX kijkt naar een vervolg. Aan de medewerking van ster Theron hoeven ze in ieder geval niet te twijfelen:

"We gingen in op het praten over een sequel en het is absoluut iets dat ons opwindt. We hebben er uitgebreid over gesproken en zijn nu al aan het schrijven. Ik heb het gevoel dat er nog heel veel potentieel is. De lat ligt behoorlijk hoog, maar we zijn er enthousiast over"!

Verhaal in drie delen
Stiekem kijkt men zelfs al verder dan 1 vervolg. Regiseusse Gina Prince-Bythewood heeft plannen voor een heus drieluik, samen met Greg Rucka, de bedenker van de comics waar de film op gebaseerd is:

"Greg zag het verhaal meteen voor zich in drie delen, dus ik weet waar het heen moet gaan. Het is geweldig en ik hoop enorm dat het doorgaat. Als de kijkers het willen en erom vragen, dan zit er absoluut meer in".

Het einde van de eerste film zette de deur subtiel gezegd niet op een kiertje, maar gewoon wagenwijd open, dus het lijkt een kwestie van tijd.

23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

PRIME

Avatar

Ergens vond ik The Old Guard wel wat charme hebben, maar de invulling vond ik toch vooral gemiddeld. Als ze deel 2 wat meer sjeu geven, ben ik er wel bij.

horizon

Avatar

Saaie, erg saai.

Pascal08

Avatar

Rip Grant Imahara.
Deze meneer is wel een topic kaping waard.

Decepticon

Avatar

Het leek mij wel een leuke film, totdat ik erachter kwam dat het wat te maken heeft met superkrachten.
Toen dacht ik laat maar zitten. Ik wist niet dat het ergens op gebaseerd was en wat dat is. Maar ze proberen echt alles wat maar een beetje met superkrachten te maken heeft, om te zetten in een film of serie.
Daar zit ik niet op te wachten.

PRIME

Avatar

@ Decepticon

Het zijn niet zozeer superkrachten. Een zeer kleine groep individuen heeft te maken met onsterfelijkheid en hebben in vele oorlogen over de tijdlijn van de aarde gevochten. Verder hebben ze geen gekke krachten en is hun onsterfelijkheid ook niet eeuwigdurend, dus dat maakt het nog enigszins interessant.

Civilian Supreme

Avatar

Het gegeven is leuk maar ik vond de film zelf weinig aan.
Zo moeilijk zijn ze ook niet te verslaan, en wat gebeurd er als je met een shotgun het hoofd er af schiet?
Of een bom? Gaan ze dan a la T1000 weer langzaam herstellen?

eltorro

Avatar

@Filmtotaal: 'Het publiek lijkt zich dus weinig aan te trekken van de middelmatige recensies. Ook FT-recensent Frank Stol was niet helemaal overtuigd met 2 sterren.'

De film heeft geen middelmatige recensies. Dat jullie 2 sterren hebben gegeven betekend niet dat de film slecht ontvangen is. Lijkt me handig om dit aan te passen.

Op rotten tomatoes staat de film inmiddels op 81% en blijft stijgen. Bij de top critics heeft de film zelfs 85%. Het gemiddelde cijfer is 6,5. Er kan dus gesproken worden van een film die goed ontvangen is.

centr1no

Avatar

Het verhaal is opgebouwd uit elementen die je als filmliefhebber allemaal al eerder hebt gezien.
De actiescènes zijn op zich aardig maar inconsequent en onlogisch door de manier waarop de 'onsterfelijkheid' van de karakters gebruikt wordt.
Er worden verschillende hints gegeven waar een tweede deel over zou kunnen gaan en op het eind is het 100% duidelijk dat een tweede al in de planning zit.
Desalniettemin was de film nergens echt vervelend en over het geheel vermakelijk genoeg om een 2e deel te willen zien zolang die zonder extra kosten net als de eerste op Netflix komt.
In een normale wereld had deze film in de bioscoop geen kans gehad.

timdekw

Avatar

De film kijkt wel lekker weg, maar het bied weinig nieuws. De cast doet het prima. Er zitten wel wat vreemde momenten en gaten in het plot, maar ik stoorde me nog het meest aan de soundtrack. Als ze voor laatstgenoemde iemand anders inhuren dan ben ik best een beetje nieuwsgierig naar een vervolg.

Pronk47

Avatar

Ja R.I.P.Grant Imahara

McKentin

Avatar

Wat een ruk film is dit zeg, gelukkig is Charlize leuk om naar te kijken.

mauriesl

Avatar

@timdekw: dat was ook mijn voornaamste kritiek.. totaal niet passende songs tijdens bepaalde scenes.
Verder vond ik m zeker niet tegenvallen. Kijk wel uit naar een vervolg. Met betere songs.

KingCreole81

Avatar

Theron is ook flink van het padje af...
Zoontje als meisje opvoeden en flink heulen met Epstein en consorten.
Tijd om de beerput helemaal los te trekken

eltorro

Avatar

@KingCreole81: Of je beoordeelt een acteur op zijn acteer werk en je houd je niet bezig met zijn of haar prive leven.

Dennis Rietkerk

Avatar

ik lees hier saai saai!???? Top film om je vingers bij af te likken!!!! Snel naar deel 2 en 3, hoop dat ze met deel 2 terug gaan in het verleden de kruistochten of de oorlogen waaraan ze hebbrn meegedaan!

Paulusie

Avatar

Ik heb me prima vermaakt, deel 2 en 3 mogen er zeker komen.

Spider-fan

Avatar

Wat ik zo storend vond is dat er helemaal níks uitgelegd wordt. Waarom zijn ze onsterfelijk? Waarom werken ze samen? De meeste van dergelijke films beginnen wel met een proloog waarin zoiets uitgelegd wordt, en hoe onaannemelijk, vergezocht of oppervlakkig uitgewerkt ook, dan heb je in ieder geval iets om aan vast te houden. En als er niet zo'n proloog is dan wordt het gaandeweg de film wel ergens uitgelegd. Maar hier heb ik niet zoiets kunnen ontdekken.
Als je de motivatie van personages niet weet, dan is het over het algemeen heel moeilijk geboeid te raken door een verhaal.

centr1no

Avatar

Spider-fan "En als er niet zo'n proloog is dan wordt het gaandeweg de film wel ergens uitgelegd. Maar hier heb ik niet zoiets kunnen ontdekken."
Je krijgt gaandeweg de film wel snippers gevoerd van het verleden van de karakters maar ze zeggen zelf in de film dat ze geen flauw idee hebben waarom. Dus kunnen ze het ook niet uitleggen.
Lekker makkelijk.

Ab.marskamp

Avatar

Ik kijk er naar uit,was goed gemaakt de film maar kan altijd nog beter

John Wayne

Avatar

De film was matig. Het verhaal slecht uitgewerkt. Het enige wat deze film de moeite waard maakt is de uitstekende cast.

Virgil76

Avatar

Ik vond het een goede film kijk uit naar deel 2.

NieuwsFilm

meest populair