Celebrity

Diego Maradona begint rechtszaak tegen Netflix

Hij vindt dat de film 'The Hand of God' niet kan.

door FilmTotaal om 14:22 in Celebrity
De Argentijnse voetballegende Diego Maradona spant een rechtszaak aan tegen de streaminggigant Netflix. Ondanks het feit dat de film niet direct over hem gaat, vindt Maradona de film van Paolo Sorrentino, genaamd The Hand of God, een schending van de auteursrechten.

De film wordt beschreven als een persoonlijk verhaal over Sorrentino's jeugd, die opgroeide in Naples in de jaren tachtig. De regisseur is dan ook een grote fan van de voetballer, die in de jaren tachtig voor S.S.C. Napoli speelde en in de film wordt er natuurlijk gesproken over Maradona. De titel is eveneens een referentie aan het doelpunt dat Maradona scoorde tegen Engeland tijdens het WK-voetbal van 1986.

Niet de eerste keer
In zijn vorige film, genaamd Youth, voerde Sorrentino reeds een personage dat sterk op Maradona leek, maar hier werd geen probleem van gemaakt. Het is nog maar de vraag of Netflix hiermee in de problemen komt, maar de kans is groot dat ze dit al hadden zien aankomen. Maradona heeft namelijk al meerdere keren rechtszaken aangespannen tegen bijvoorbeeld Dolce & Gabbana, het videospel Pro Evolution Soccer en zelfs bijna tegen zijn eigen dochters.

NieuwsFilm

meest populair