Celebrity

Idris Elba wil niet dat oude films en series gecensureerd worden

De acteur vindt het allemaal veel te ver gaan.

door FilmTotaal om 13:35 in Celebrity
Sinds de Black Lives Matter-movement wordt er extreem veel gelet op racisme en verkeerde grappen en opmerkingen, waardoor nu ook decennia oude films en series worden aangepast. Idris Elba, o.a. bekend van de serie Luther, vindt dit eerlijk gezegd allemaal wat te ver gaan.

Zo zou de acteur het bijvoorbeeld beter vinden dat er een soort waarschuwingssysteem wordt uitgevonden, waarbij kijkers verteld wordt dat er oude, uit de tijd zijnde en beledigende standpunten kunnen worden vertoond. ''Om met de waarheid te spotten, moet je de waarheid kennen'' begint Elba ''Maar om nou racistische onderwerpen in een programma te censureren of deze zelfs in te trekken... Ik denk dat kijkers moeten weten dat mensen zulke programma's maakten''.

Vrijheid
Ook vindt Elba dat er een bepaalde vrijheid moet worden gegeven aan de artiesten, aangezien hij een voorstander is van vrije meningsuiting: ''Als we vooruit willen gaan, moeten mensen ook weten dat vrijheid van meningsuiting geaccepteerd is, maar de kijkers moeten natuurlijk wel weten waar ze naar kijken. Ik geloof niet in censuur. Ik geloof dat we mogen zeggen wat we willen zeggen, want uiteindelijk zijn we allemaal verhalenvertellers".

NieuwsFilm

meest populair