Featured

'Far Cry 6' en 5 andere games waarin acteurs te zien zijn

Celebrities verkopen, dat weten zelfs de studios die game's ontwikkelen.

door Timothy van Damme om 13:33 in Featured
Nadat zijn Better Caul Saul collega Michael Mando te zien was in het geliefde Far Cry 3 heeft Giancarlo Esposito zijn gelijkenis aan het zesde deel verbonden. Daarom bekijken we deze week 5 andere acteurs die een hoofdrol speelden in een game. Games gebaseerd op een film tellen natuurlijk niet mee.

Bruce Willis
De eerste was zeker niet de beste. Toch moet Playstation game Apocalypse hier genoemd worden. Het was de eerste keer dat een bekende acteur zijn beeltenis en naam verkocht aan een verhalende actiegame.

Hiervoor waren het voornamelijk karikaturen van bekendheden die het licht zagen. Bruce Willis was in 1998 de eerste die volledig realistisch (al denken we daar tegenwoordig anders over) naar een game getoverd werd.

In deze third person shooter is zijn personage Trey Kincaide de enige die de wereld kan redden van The Reverend en zijn Four Horsemen of the Apocalyse. De game werd ondanks de miljoenendeal met Willis niet heel warm onthaald.

Kevin Spacey
Helaas is hij geen speelbaar personage, maar toch vertolkt Kevin Spacey een belangrijke rol in Call of Duty: Advanced Warfare. Hij is namelijk degene die het verhaal tussen de missies voortstuwt als aanvoerder van een futuristische militaire eenheid.

Als gamer word je in deze first person shooter regelmatig met hem geconfronteerd. Gedurende de game verandert hij van de sympathieke helper naar de gevaarlijke vijand.

De rol heeft dan ook wel wat weg van zijn Frank Underwood uit House of Cards. Aan de ene kant is hij de charmante leider, aan de andere kant de geniepige politicus. Een rol die hem op het lijf geschreven lijkt...

Hayden Panettiere, Rami Malek en Peter Stormare
Is het een game of is het een interactieve film? In de slasher Until Dawn maak jij de beslissingen voor de 8 personages die op Blackwood Mountain proberen te ontkomen aan een geheimzinnige moordenaar. Iedere keuze heeft gevolgen (die door een ingenieus save-systeem niet terug te draaien zijn), dus het is aan de speler om zoveel mogelijk personages te redden en het mysterie te ontrafelen.

Vanwege de filmachtige benadering heeft men ingezet op acteurs om de rollen te spelen. De bekendste daarvan zijn Hayden Panettiere en Rami Malek behoren tot de groep die opgejaagd wordt door een gemaskerde moordenaar. Peter Stormare duikt tussendoor op als een psychiater die de speler ontleedt.

Er zijn volgens de makers honderden verschillende eindes mogelijk, wat het extra aantrekkelijk maakt om de game nog eens opnieuw op te starten.

Keanu Reeves
Het internet ontplofte toen aan het einde van de Cyberpunk 2077 trailer opeens Keanu Reeves opdook. Jammer genoeg is hij niet het hoofdpersonage, maar volgens de makers heeft zijn Johnny Silverhand wel de belangrijkste bijrol.

Deze videogame - gemaakt door het team van het gevierde Witcher 3 - is gebaseerd op een populair tabletop spel (denk bijvoorbeeld aan Dungeons & Dragons). Hierin speel je V, een huurmoordenaar met implantaten die hem in staat stellen bovennatuurlijke krachten te verkrijgen.

Johnny Silverhand speelt al een rol in franchise sinds de tabletop periode. Het aandeel van Reeves kan je ontdekken op 19 november, wanneer de game verschijnt voor PlayStation 4, Xbox One en Windows.

Ellen Page en Willem Dafoe
Ook Beyond: Two Souls is eerder een interactieve film dan een actiegame. De keuzes die de speler maakt, zijn dan ook van invloed op het verhaalverloop.

Ellen Page speelt het speelbare hoofdpersonage Jodie. Zij is verbonden met Aiden, een geestachtige entiteit met speciale krachten. Jodie blijkt een spil tussen onze wereld en de wereld van de doden. Terwijl ze probeert een normaal leven te leiden, wordt ze opgejaagde door de overheid, die haar als wapen wil gebruiken.

De legendarische Willem Dafoe is te zien als dokter die haar probeert te helpen. Gedurende het verhaal ontwikkelt hij zich tot een vaderfiguur voor het kwetsbare meisje.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Waarschijnlijk zal de naam Lance Reddick niet herkenbaar zijn, maar zijn gezicht wel. Volgend jaar te zien in Godzilla vs. Kong. Hij speelde Charon in de John Wick films, Phillip Broyles in Fringe, Matthew Abaddon in Lost & Cedric Daniels in The Wire. Hij "speelt" met zijn gelijkenis + stem mee in Horizon Zero Dawn, diens opvolger Horizon: Forbidden West en in Quantum Break. In Quantum Break zijn nog meer acteurs met hun gelijkenis + stem, namelijk Dominic Monaghan (Lost, LOTR), Aidan Gillen (GoT) & Shawn Ashmore (Bobby Drake / Iceman in X-Men films).

Het telt niet mee, maar ik vermeld het wel. Jeffrey Wright (Westworld, verzorgt (alleen) de stem van Isaac in The Last of Us: Part II. Andy Serkis was ook niet vies van videogames. Hij heeft met Heavenly Sword & Enslaved: Odyssey to the West meegewerkt. Niet alleen speelde hij Monkey, hij had ook een andere rol.

BillySavastano

Avatar

^ jooo heavenly sword! A man of culture i seeSmiley face jammer dat er nooit een sequel van is gekomen

Master Of Films

Avatar

Mijn PS3 liep vaak vast met Heavenly Sword. Ook met Lair (de GoT draken game van PS).

Timothy

Avatar

@Master Of Films: Bij mij wel bekend, vooral vanwege The Wire. Mooie namen voor Quantum Break!

jochemb

Avatar

Rutger Hauer speelde de hoofdrol in Observer (2017) en was ook een slechterik in Kingdom Hearts 3.

Master Of Films

Avatar

Timothy "@Master Of Films: Bij mij wel bekend, vooral vanwege The Wire."
The Wire is een echt topserie. Ik ken Lance Reddick van deze serie. Daarom is hij bij mij zo herkenbaar. De link met The Wire laat niet meer los.

Chris23 "(Lance Reddick zit ook in Destiny 2)"
Nice. Al speel ik geen enkele Destiny game. Gek genoeg weet ik wel dat Peter Dinklage ooit de stem van Ghost was. Nathan Fillion is zeker geassocieerd met Destiny. Tevens schijnen Bill Nighy, Peter Stormare & Claudia Black ook hun stemmen hebben verleend in de Destiny games.

Speaking of Claudia Black (Stargate SG-1 & Farscape), zij zit in bijzonder veel games. O.a. als Chloe Frazer in de Uncharted series. Tevens ook te horen in Mass Effect 2 en 3, Diablo III: Reaper of Souls & Dragon Age: Inquisition.

Mass Effect had ook zijn bekende acteurs met hun stemmen. Sommige zelfs met hun gelijkenis (als mens)

Naast de genoemde Black, zie je (of hoor je) ook Lance Henriksen, Seth Green, Adam Baldwin, Tricia Helfer (Battlestar Galactica), Michael Hogan (Battlestar Galactica), Yvonne Strahovski, Martin Sheen, Carrie-Anne Moss & Keith David (the Thing, Armageddon).

horizon

Avatar

Death Stranding:

Norman Reedus
Mads Mikkelsen
Léa Seydoux
Margaret Qualley
Troy Baker
Tommie Earl Jenkins
Lindsay Wagner

+ Guillermo del Toro en Nicolas Winding Refn

Ibrahim

Avatar

Bruce Willis was misschien de eerste in een actiegame, maar hij was zeker niet de eerste beroemde acteur die prominent in een game te zien was. Sterker nog: zijn aandeel in de Apocalypse is nogal zwak. Ze mochten zijn gezicht na proberen te maken. Hij heeft een heel beperkt aantal zinnen laten opnemen. Dat was het wel.

Vergelijk dat met Mark Hamill, Malcolm McDowell en John Rys Davies die al in 1994 te zien waren in Wing Commander 3... Een game die enorm filmisch was voor zijn tijd:
https://www.gog.com/game/wing_commander_3_heart_of_the_tiger

Of neem nou Christopher Lloyd, die het hoofdpersonage is in adventure game Toonstruck uit 1996:
https://www.gog.com/game/toonstruck?&gclid=Cj0KCQjw9b_4BRCMARIsADMUIyr5uj6OZr2VPYfuV0lI58ZVXVcEaUDrzPvZDKeiqPCaBD3nB_vKPr4aAuONEALw_wcB

En waar is trouwens Samuel L. Jackson, die de legendarisch rol van offcier Tenpenny speelde in GTA: San Andreas?

horizon

Avatar

^^ Mooi toevoeging met Wing Commander 3!

Artificialis

Avatar

Master Of Films "Andy Serkis was ook niet vies van videogames. Hij heeft met Heavenly Sword & Enslaved: Odyssey to the West meegewerkt. Niet alleen speelde hij Monkey, hij had ook een andere rol."

Enslaved: Odyssey to the West is toevallig een titel die ik heb gespeeld. Opvallend dat Andy Serkis wederom in de rol van een aapachtig personage is gekropen.

Penguins

Avatar

Jullie vergeten allemaal JK Simmons als Cave Johnson in Portal 2!

Pascal08

Avatar

Sam Witwer uit BSG en the Mist hij speelt Starkiller en de hoofdrol kn Days gone en is ook voice actor voor menig SW cartoon/cgi.

NieuwsFilm

meest populair