'Far Cry 6' en 5 andere games waarin acteurs te zien zijn

'Far Cry 6' en 5 andere games waarin acteurs te zien zijn

Celebrities verkopen, dat weten zelfs de studios die game's ontwikkelen.

Nadat zijn Better Caul Saul collega Michael Mando te zien was in het geliefde Far Cry 3 heeft Giancarlo Esposito zijn gelijkenis aan het zesde deel verbonden. Daarom bekijken we deze week 5 andere acteurs die een hoofdrol speelden in een game. Games gebaseerd op een film tellen natuurlijk niet mee.




Bekijk de afbeelding
Bruce Willis
De eerste was zeker niet de beste. Toch moet Playstation game Apocalypse hier genoemd worden. Het was de eerste keer dat een bekende acteur zijn beeltenis en naam verkocht aan een verhalende actiegame.

Hiervoor waren het voornamelijk karikaturen van bekendheden die het licht zagen. Bruce Willis was in 1998 de eerste die volledig realistisch (al denken we daar tegenwoordig anders over) naar een game getoverd werd.

In deze third person shooter is zijn personage Trey Kincaide de enige die de wereld kan redden van The Reverend en zijn Four Horsemen of the Apocalyse. De game werd ondanks de miljoenendeal met Willis niet heel warm onthaald.




Bekijk de afbeelding
Kevin Spacey
Helaas is hij geen speelbaar personage, maar toch vertolkt Kevin Spacey een belangrijke rol in Call of Duty: Advanced Warfare. Hij is namelijk degene die het verhaal tussen de missies voortstuwt als aanvoerder van een futuristische militaire eenheid.

Als gamer word je in deze first person shooter regelmatig met hem geconfronteerd. Gedurende de game verandert hij van de sympathieke helper naar de gevaarlijke vijand.

De rol heeft dan ook wel wat weg van zijn Frank Underwood uit House of Cards. Aan de ene kant is hij de charmante leider, aan de andere kant de geniepige politicus. Een rol die hem op het lijf geschreven lijkt...




Bekijk de afbeelding
Hayden Panettiere, Rami Malek en Peter Stormare
Is het een game of is het een interactieve film? In de slasher Until Dawn maak jij de beslissingen voor de 8 personages die op Blackwood Mountain proberen te ontkomen aan een geheimzinnige moordenaar. Iedere keuze heeft gevolgen (die door een ingenieus save-systeem niet terug te draaien zijn), dus het is aan de speler om zoveel mogelijk personages te redden en het mysterie te ontrafelen.

Vanwege de filmachtige benadering heeft men ingezet op acteurs om de rollen te spelen. De bekendste daarvan zijn Hayden Panettiere en Rami Malek behoren tot de groep die opgejaagd wordt door een gemaskerde moordenaar. Peter Stormare duikt tussendoor op als een psychiater die de speler ontleedt.

Er zijn volgens de makers honderden verschillende eindes mogelijk, wat het extra aantrekkelijk maakt om de game nog eens opnieuw op te starten.




Bekijk de afbeelding
Keanu Reeves
Het internet ontplofte toen aan het einde van de Cyberpunk 2077 trailer opeens Keanu Reeves opdook. Jammer genoeg is hij niet het hoofdpersonage, maar volgens de makers heeft zijn Johnny Silverhand wel de belangrijkste bijrol.

Deze videogame - gemaakt door het team van het gevierde Witcher 3 - is gebaseerd op een populair tabletop spel (denk bijvoorbeeld aan Dungeons & Dragons). Hierin speel je V, een huurmoordenaar met implantaten die hem in staat stellen bovennatuurlijke krachten te verkrijgen.

Johnny Silverhand speelt al een rol in franchise sinds de tabletop periode. Het aandeel van Reeves kan je ontdekken op 19 november, wanneer de game verschijnt voor PlayStation 4, Xbox One en Windows.




Bekijk de afbeelding
Ellen Page en Willem Dafoe
Ook Beyond: Two Souls is eerder een interactieve film dan een actiegame. De keuzes die de speler maakt, zijn dan ook van invloed op het verhaalverloop.

Ellen Page speelt het speelbare hoofdpersonage Jodie. Zij is verbonden met Aiden, een geestachtige entiteit met speciale krachten. Jodie blijkt een spil tussen onze wereld en de wereld van de doden. Terwijl ze probeert een normaal leven te leiden, wordt ze opgejaagde door de overheid, die haar als wapen wil gebruiken.

De legendarische Willem Dafoe is te zien als dokter die haar probeert te helpen. Gedurende het verhaal ontwikkelt hij zich tot een vaderfiguur voor het kwetsbare meisje.

NieuwsFilm

meest populair