'The Old Guard'-regisseuse over haar geschrapte Marvel-film

'The Old Guard'-regisseuse over haar geschrapte Marvel-film

Gina Prince-Bythewood vertelt over 'Silver & Black'.

Sony werkte jarenlang aan een film rondom de Marvel-heldinnen Silver Sable en Black Cat. Deze zou geregisseerd worden door Gina Prince-Bythewood, die recentelijk de Netflix-blockbuster The Old Guard afleverde. In een interview met Indie Wire vertelt ze nu meer over haar plannen voor het gecancelde project.

"Ik wilde de film 'gewaagder' maken dan sommige andere Marvel-films", vertelt de regisseuse. "De vraag was steeds hoever ik kon gaan". Prince-Bythewood was al ver met de pre-productie van de film toen Sony besloot het project helemaal te schrappen. De film had daarvoor al wel vertraging opgelopen, omdat Prince-Bythewood ontevreden was met het script.

Volgens Prince-Bythewood heeft 'Silver & Black', zoals de film zou gaan heten, wel de nodige deuren voor haar geopend. Dankzij dat project werd ze namelijk benaderd voor The Old Guard, een actiethriller met Charlize Theron in de hoofdrol.

"Ik wist direct dat deze film iets voor mij was, omdat ik alles kon doen wat ik voor die andere film had gepland: een gewaagde superheldenfilm met twee vrouwen", vertelt ze.

Volgens Prince-Bythewood ging het maken van The Old Guard haar ook gemakkelijker af dankzij Silver & Black. "Ik heb zo ontzettend veel geleerd in de anderhalf jaar [waarin ik aan Silver & Black heb gewerkt]. Alles wat ik bij dat project had geleerd over het maken van films van zo'n omvang, kon ik met me meenemen voor deze klus", vertelt de filmmaakster. "Dat was dus een vrij gemakkelijke overgang".

NieuwsFilm

meest populair