Ruzie over releasedatum 'Tenet' tussen Christopher Nolan en Warner Bros.

Ruzie over releasedatum 'Tenet' tussen Christopher Nolan en Warner Bros.

Want waar moet je de film uitbrengen?

Tenet mag wat Christopher Nolan betreft niet zomaar uitgesteld worden. En sterker nog: hij kan het maar niet eens worden met filmstudio Warner Bros. over de internationale release van de film.

Wat Nolan betreft zou de film overal ter wereld tegelijk uitgebracht moeten worden. Binnen Warner gaan er nu echter stemmen op om Tenet al in landen uit te brengen waar dat kan en daarna pas in de Verenigde Staten. Daar wil Nolan echter niet aan; hij wil Noord-Amerikaanse bioscoopexploitanten een hart onder de riem steken door de film overal tegelijk uit te brengen.

Moeilijke overwegingen
Volgens Vulture, dat hierover schrijft, zijn de gesprekken moeilijk. Een extra pijnpunt is namelijk dat een internationale release zorgt voor problemen met het plot. Dat is nu volledig geheim, maar de film ergens anders al uitbrengen leidt geheid tot lekken. Daar komt nog eens bovenop dat nergens bioscopen op volle capaciteit draaien.

Tenet moet om quitte te spelen dik 800 miljoen dollar verdienen. Dat is immens moeilijk nu het publiek niet massaal naar bioscopen gaat en het in heel wat landen in de wereld nog helemaal niet goed gaat.

NieuwsFilm

meest populair