Hoe Marvel-mastermind Kevin Feige 'X-Men' uit 2000 beïnvloedde

Hoe Marvel-mastermind Kevin Feige 'X-Men' uit 2000 beïnvloedde

De belangrijkste Marvel-naam van nu was toen een groentje.

In 2000 verscheen de Marvel-superheldenfilm X-Men die de start betekende van de huidige superheldengekte in de bioscoop én op het kleine scherm. Destijds was Marvel Studios-baas Kevin Feige nog een groentje.

Toch drukte hij toen al een stempel op X-Men van 20th Century Fox. "Het was terughoudendheid om trouw aan de comics. Kevin Feige - toen de productieassistent van uitvoerend producent Lauren Shuler Donner - bevond zich middenin die discussie," aldus Ralph Winter, een andere uitvoerend producent bij die film, tegenover Observer.

Trouw aan personages
"Hij had toen nog niet zoveel te zeggen, maar hij was voorzichtig en trouw aan de personages en herinnerde ons eraan, 'Hé, dat kun je doen, maar hier kwam het personage vandaan. Hier begonnen hun krachten. Dus houd dat in gedachten terwijl je dat doet,'" vulde Winter aan.

Het is bekend dat regisseur Bryan Singer strips op de set verbood en dit zal de jonge Feige ongetwijfeld dwars hebben gezeten. X-Men werd een succes en er volgden daarna zes andere X-Men-films, drie Wolverine-films, twee Deadpool-films en binnenkort verschijnt als laatste in de Fox-reeks The New Mutants.



NieuwsFilm

meest populair