Paul Greengrass had een héél ander einde in gedachte voor 'Watchmen'

Paul Greengrass had een héél ander einde in gedachte voor 'Watchmen'

Hij was aan het project verbonden voor Zack Snyder.

Zack Snyder's superheldenfilm Watchmen werd goed onthaald, maar deze had er heel anders uit kunnen zien. Voor Snyder waren namelijk Paul Greengrass en Darren Aronofsky aan het project verbonden. Beiden hadden andere eindes in gedachten. Opgelet, Watchmen SPOILERS volgen!

Snyder week al enigszins af van de originele graphic novel, waarin de slechterik Ozymandias een einde maakt aan de Koude Oorlog door een gigantische inktvis los te laten op New York, om zo een gemeenschappelijke vijand te creëren voor de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie.

Verschillende eindes
Snyder verving de inktvis en ging uiteindelijk voor explosies van meerdere kernreactoren in verschillende steden over de hele wereld. Op deze manier kan Ozymandias de schuld geven aan zijn voormalige teamgenoot, Doctor Manhattan.

Greengrass had echter hele andere plannen. In zijn versie zou Ozymandias meerdere neppe clips de wereld insturen waarin Dr. Manhattan verschillende grote steden vernielt, maar lang kan hij niet genieten van zijn succes. Nite Owl vermoord Ozymandias namelijk door hem te pletten met zijn ruimteschip. Bovendien zou de versie van Greengrass zich in het heden en niet tijdens de Koude Oorlog afspelen.

Wat Aronofksy precies van plan was is niet bekend. De regisseur was dan ook maar een enkele week bij het project betrokken, maar suggereerde eveneens dat Doctor Manhattan zogenaamd achter de aanvallen zou zitten.

NieuwsFilm

meest populair