Terugblik op het leven en de hartverscheurende dood van 'Glee'-actrice Naya Rivera

Terugblik op het leven en de hartverscheurende dood van 'Glee'-actrice Naya Rivera

Rivera stond al op jonge leeftijd in de spotlights.

Elf dagen geleden kwam het alarmerende bericht naar buiten dat actrice Naya Rivera vermist was geraakt tijdens een boottochtje met haar zoontje op Lake Piru. Vijf dagen later werd haar lichaam gevonden. In deze special blikken we terug op het leven van Rivera en de hartverscheurende omstandigheden rondom haar onverwachtse overlijden.

Bekijk de afbeelding
Kindster
Naya Rivera werd geboren op 12 januari 1987 en acteerde al vanaf jonge leeftijd. Ze boekte succes als kindster en werd daarbij begeleid door haar moeder Yolanda, zelf model. Haar vader George had eveneens connecties in de industrie. Hij werkte onder meer voor Disney en Universal Music, maar kende ook lange periodes van werkloosheid. Daardoor had het gezin (Rivera had ook nog een jongere broer en zus) het niet altijd even breed.

Andere plannen
Toch kwam Rivera op een gegeven moment op een punt waarop ze minder succes kende en overwoog haar acteercarrière in Los Angeles op te geven en te vertrekken naar New York om scenarioschrijven te gaan studeren. Haar moeder wist haar op andere gedachten te brengen. En gelukkig maar, want al snel kreeg Rivera (destijds 22) het aanbod om auditie te komen doen voor een rol in Glee; een rol die haar leven voorgoed zou veranderen.


Santana Lopez
Rivera was vooral bekend vanwege haar rol als cheerleadster Santana Lopez in de populaire musicalserie Glee. Aanvankelijk had Rivera slechts een bijrol, maar toen de makers haar aan het werk zagen, besloten zij haar al snel naar de voorgrond te schuiven. Rivera kreeg veel lof voor haar vertolking van Lopez en werd genomineerd voor diverse awards. Tevens was haar personage een van de eerste Latijns-Amerikaanse lhbti-personages op de televisie.

Dit bericht bekijken op Instagram

just the two of us

Een bericht gedeeld door Naya Rivera (@nayarivera) op


Onverwachts einde
Rivera werd op woensdag 8 juli als vermist opgegeven. De actrice had die middag een bootje gehuurd om met haar vierjarige zoontje Josey te varen over Lake Piru, een groot stuwmeer in Californië. Toen Rivera de boot laat in de middag nog niet had teruggebracht, besloten de verhuurders polshoogte te gaan nemen. Op de boot troffen ze alleen Rivera's vierjarige zoontje aan. Hij droeg een reddingsvest en lag te slapen.

De autoriteiten rukten direct met man en macht uit. Er werd een grootschalige reddingsoperatie op touw gezet; er was nog enige hoop dat de actrice nog in leven zou zijn. Maar helaas liet de politie al snel weten daar niet meer vanuit te gaan. Vijf dagen later, op maandag, werd haar lichaam gevonden na een moeizame zoektocht.


Veel onduidelijkheid
Wat er precies is gebeurd, is nog altijd niet duidelijk. Josey heeft aan de politie verteld dat zijn moeder na een duik in het water niet meer bovenkwam. De politie vermoedt dat Josey samen met zijn moeder heeft gezwommen en dat de twee in de problemen zijn gekomen door een krachtige onderstroom. Rivera zou net genoeg kracht hebben gehad om haar zoontje terug op de boot te duwen, maar kon zichzelf niet meer in veiligheid brengen.

Rivera mocht slechts 33 jaar oud worden.

NieuwsFilm

meest populair