Netflix wil 'semi-open relatie' met klanten; af en toe vreemdgaan mag

Netflix wil 'semi-open relatie' met klanten; af en toe vreemdgaan mag

Netflix maakt zich weinig zorgen om de opkomst van concurrerende diensten.

De tijden dat Netflix vrijwel alleen heerst over de streamingmarkt zijn voorbij. Nu de marktleider stukken meer concurrentie heeft dan vroeger, denkt Netflix ook na over hoe de dienst zijn relatie met klanten richting toekomst voor zich ziet. Netflix-baas Reed Hastings gaf het antwoord donderdag in een bericht aan investeerders.

Hastings wil dat Netflix "zoveel hits heeft" dat klanten "van hit naar hit kunnen gaan" en "nooit meer denken aan andere diensten". De ceo vreest dan ook nog niet echt voor concurrenten als Disney+, Apple TV+, HBO Max en Peacock. Hastings vindt Netflix een betere uitvalsbasis voor mediaconsumenten dan die partijen. "We willen je eerste keuze zijn, je beste vriend, de service die je aanzet", zegt hij.

In zijn boodschap aan de investeerders omschrijft Hastings de relatie van Netflix en zijn klanten als een "semi-open relatie, waarin af en toe vreemdgaan geen probleem is". De topman haalt ter illustratie van die opmerking onder meer het recente succes van de musicalfilm Hamilton op Disney+ aan.

"Er is natuurlijk af en toe iets uitzonderlijks zoals Hamilton waarvoor je naar een andere aanbieder gaat", vertelt Hastings. "Maar wij willen voor het grootste deel de aangenaamste en gemakkelijkste keuze zijn, de keuze die je altijd zal vermaken".

NieuwsFilm

meest populair