Algemeen

Netflix wil 'semi-open relatie' met klanten; af en toe vreemdgaan mag

Netflix maakt zich weinig zorgen om de opkomst van concurrerende diensten.

door Jeffrey Kouters om 19:15 in Algemeen
De tijden dat Netflix vrijwel alleen heerst over de streamingmarkt zijn voorbij. Nu de marktleider stukken meer concurrentie heeft dan vroeger, denkt Netflix ook na over hoe de dienst zijn relatie met klanten richting toekomst voor zich ziet. Netflix-baas Reed Hastings gaf het antwoord donderdag in een bericht aan investeerders.

Hastings wil dat Netflix "zoveel hits heeft" dat klanten "van hit naar hit kunnen gaan" en "nooit meer denken aan andere diensten". De ceo vreest dan ook nog niet echt voor concurrenten als Disney+, Apple TV+, HBO Max en Peacock. Hastings vindt Netflix een betere uitvalsbasis voor mediaconsumenten dan die partijen. "We willen je eerste keuze zijn, je beste vriend, de service die je aanzet", zegt hij.

In zijn boodschap aan de investeerders omschrijft Hastings de relatie van Netflix en zijn klanten als een "semi-open relatie, waarin af en toe vreemdgaan geen probleem is". De topman haalt ter illustratie van die opmerking onder meer het recente succes van de musicalfilm Hamilton op Disney+ aan.

"Er is natuurlijk af en toe iets uitzonderlijks zoals Hamilton waarvoor je naar een andere aanbieder gaat", vertelt Hastings. "Maar wij willen voor het grootste deel de aangenaamste en gemakkelijkste keuze zijn, de keuze die je altijd zal vermaken".

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

PRIME

Avatar

Tsja, dat doen ze goed. Maar daarom is de meeste content middelmatig.

Fluffer

Avatar

Dan zullen ze veel beter moeten worden dan nu.

Marklar

Avatar

helaas lijkt het wel alsof de echt uitzonderlijke hits steeds minder worden. Dingen van de proportie van bijv Stranger Things of House of Cards zijn er al een tijdje niet meer geweest

McKelly

Avatar

Ik moet wel zeggen dat ik Netflix het meest gebruikersvriendelijk vind. Ik heb ook Disney+ en Amazon Prime, maar met menu's e.d. vind ik die nog ver achter lopen op Netflix. Daarnaast is een beetje gezonde concurrentie niet verkeerd natuurlijk en gelukkig zien zij dat ook in.

Arnold_FF7

Avatar

Denk niet dat Netflix bang hoef te worden door de concurrentie die ze hebben.

Er is elke week wel op zijn minst 1 of 2 dingen die nieuw zijn die ik wil zien. Vergeleken met Disney gaat er soms wel een maand voorbij voordat er wat nieuws is wat ik wil zien

NieuwsFilm

meest populair