'The Old Guard 2': Dit moet je weten over de Netflix-film

Netflix zou mogelijk een vervolg maken.

Netflix boekte een groot succes met The Old Guard. Mocht je hopen op een vervolg, dan zou je zomaar geluk kunnen hebben gezien dit succes. En aangezien de film gebaseerd is op de gelijknamige comic van Greg Rucka, is er nog materiaal.

Lees alleen verder als je The Old Guard al gezien hebt.

"Ik weet dat Greg Rucka, die de graphic novel en het script schreef, dit altijd zag als een trilogie," vertelde regisseur Gina Prince-Bythewood al eens in een interview. "Ik weet waar het verhaal heen zal gaan en het wordt echt behoorlijk gaaf. Dus als het publiek dit wil, dan zijn er nog wat meer verhalen om te vertellen."

Een mogelijk vervolg
Allereerst de vraag hoe er een vervolg opgezet wordt. Dat heeft te maken met de scène na de aftiteling. We zien Booker die zes maanden nadat hij door het team verbannen is, in Parijs woont. Daar wordt hij bezocht door niemand minder dan Quynh, die op de een of andere manier van de bodem van de oceaan ontsnapt is.

"Het is fijn om je eindelijk te ontmoeten," zegt ze tegen hem. Meer dan dat is het niet, maar het vervolg zal laten zien dat ze ofwel uit is op wraak, of enkel een hereniging met Andy wil.

De comics
De tweede comic, Force Multiplied, begint ook met de terugkeer van Quynh. Daarin onthult Quynh dat ze denkt dat zij onsterfelijk is, om de mensheid te laten lijden. Daarbij wil ze de hulp van Andy, en ze wil dat die weer haar geliefde wordt.

Ook interessant is dat Andy in de film haar onsterfelijkheid verliest. Dat is dan weer niet te zien in de comics, maar zorgt in elk geval voor een behoorlijk spannend feit. Als Andy dood kan gaan, betekent dat, dat iedereen uiteindelijk dood kan gaan en er wat meer op het spel staat.

Wanneer te zien?
Netflix heeft het vervolg nog niet besteld. Mocht het zover komen, dan is de kans groot dat het nog wel even duurt voordat de film te zien is. Gewoonlijk duurt het minimaal twee jaar voordat Netflix een vervolg op een Original Movie uitbrengt. Gezien de coronacrisis, zou dat zomaar nog langer kunnen duren.

Wie keren terug?
Dan is er nog de vraag welke castleden waarschijnlijk terug gaan keren.
Charlize Theron als Andy
KiKi Layne als Nile
Matthias Schoenaerts als Booker
Marwan Kenzari als Joe
Luca Marinelli als Nicky
Ook zal Chiwetel Ejiofor terugkeren als Copley en nu helpen het team verborgen te houden. Bovendien zal ook Veronica Ngo weer te zien zijn als Quynh.

NieuwsFilm

meest populair