Michael Jackson en Mariah Carey wilden in eerste grote Marvel-film spelen

Michael Jackson en Mariah Carey wilden in eerste grote Marvel-film spelen

Grote sterren stonden in de rij voor de Marvel-film X-Men.

Voor 2000 waren er nog amper succesvolle films gebaseerd op de strips van Marvel Comics. Pas met X-Men uit 2000 van Bryan Singer en uiteraard de komst van de visuele effecten konden de Marvel-avonturen vol superkrachten pas echt aan de wereld getoond worden.

Nu blijkt dat er heel wat grote sterren een rol wilden hebben in X-Men, de eerste grote Marvel-film die tot op de dag van vandaag de toon zette in het genre. Producent Ralph Winter tegenover Observer:


"Ik heb veel warme herinneringen aan de mensen die binnenkwamen om in de film te willen spelen. Michael Jackson was een grote stripfan en wilde Charles Xavier spelen. Shaquille O'Neal kwam opdagen op kantoor en wilde Forge spelen, die niet in de film zat."

Mariah Carey als Storm?
En zelfs Mariah Carey (Precious) wilde een rol in X-Men. "Elke dag werd ik verrast door de gezichten die binnenkwamen. Ik zag Mariah Carey op mijn kantoor zitten om met Bryan te gaan praten over Storm, of zoiets. Dat is altijd schokkend," aldus Winter.

Dit jaar is X-Men alweer 20 jaar oud en na The New Mutants is het afwachten wat Marvel Studios doet met de Marvel-mutanten. Waarschijnlijk heeft alleen Deadpool nog een toekomst. De rest van de personages lijken een tweede leven te krijgen.

NieuwsFilm

meest populair