Oliver Stone reageert op 'Gone with the Wind' controverse

Oliver Stone reageert op 'Gone with the Wind' controverse

Ook geeft hij aan nooit te ver te zijn gegaan.

Regisseur Oliver Stone, o.a. bekend van Platoon en JFK, liet zich een tijdje geleden al negatief uit over alle verandering die plaatsvinden in de filmwereld. Zo is hij het er niet mee eens dat bepaalde films en series uit omloop worden gehaald omwille van hun racistische inhoud, maar wel gaat hij akkoord met de toevoeging van waarschuwingen.

HBO Max deed dat recentelijk nog met Gone with the Wind, iets wat Stone een goede oplossing vindt: ''Gone with the Wind is een klassieker. Het was dé film bij uitstek van mijn moeders generatie. Ze hield ervan en je kan niet ontkennen dat veel mensen erdoor beïnvloed werden''.

Veranderingen
Zo ging Stone verder: ''Tegenwoordig moet het publiek misschien worden gewaarschuwd dat de film een rooskleurig beeld van het zuiden van de VS schetst en slavernij niet in zijn ergste vorm weergeeft. De film mag echter niet uit de roulatie worden gehaald''.

Beschuldigingen
Tijdens het interview ontkende de 3 voudig Oscar winnende regisseur ook de beschuldigingen van ongewenste intimiteiten: ''Ik heb me wel eens gek gedragen, maar ik ben nooit te ver gegaan en heb zeker nooit iemand uitgebuit, aangerand of gewelddadig behandeld. Ik heb daar geen enkele behoefte toe gevoeldt en heb het ook nooit gewild''.

NieuwsFilm

meest populair