'Kingsman'-acteur scoort de hoofdrol in... 'Tetris'

'Kingsman'-acteur scoort de hoofdrol in... 'Tetris'

Hoe spannend kan een film over vallende blokjes zijn?

Er was jaren geleden sprake van een gameverfilming van Tetris. Het zou een enorm ruimte-epos worden dat verdeeld zou worden over een trilogie. Niet gek voor een spel over vallende blokjes. Maar de Tetris-film die we nu krijgen wordt van een hele andere orde.

Deze zal namelijk het echte verhaal achter de populaire game vertellen. Op het vrolijke spel volgde een grimmige rechtszaak over de rechten en royalties.

Distributierechten
Voor de hoofdrol heeft men niemand minder dan Taron Egerton vastgelegd. Hij speelt de Nederlandse spelontwerper Henk Rogers. Deze ontdekte in 1988 Tetris. Hij vertrok naar Moskou om de distributierechten voor Nintendo in handen te krijgen.

Daar raakte hij verwikkeld in een strijd met een spelontwikkelaar die Tetris wereldwijd had uitgebracht, zonder daar de rechten voor te hebben. Rogers spande samen met de Tetris-ontwerper Alexey Pajitnov een rechtszaak aan om het intellectuele eigendom van het spel te verkrijgen.

Miljoenenwinst
Pajitnov had tot dat moment - ondanks de miljoenenwinst - nog geen cent gezien voor zijn werk. Wie de rol van deze ontwerper op zich zal nemen, is nog niet bekend. Ook andere rollen zijn nog niet ingevuld.

De film, die waarschijnlijk gewoon Tetris zal heten, wordt geregisseerd door Jon S. Baird. Deze had eerder succes met een andere biopic, namelijk Stan & Ollie. Het is de bedoeling dat de opnames in september beginnen.

NieuwsFilm

meest populair