Voorlopig geen normale bioscoopreleases meer

Voorlopig geen normale bioscoopreleases meer

Tenet komt mogelijk getrapt uit en dat is de toekomst.

Het zou zomaar kunnen dat Tenet straks op verschillende momenten in landen en steden in de bioscopen uitkomt. Mogelijk wordt dit voorlopig de norm voor grote bioscoopreleases.

The Hollywood Reporter schrijft in een uitgebreid artikel over de toekomst van bioscoopreleases. Distributeurs hopen zo snel mogelijk weer nieuwe films te kunnen delen met het bredere publiek. Maar voorlopig lijkt de kans klein dat er grote releases plaats kunnen vinden. In de Verenigde Staten zijn heel wat bioscopen nog gesloten en zelfs in landen waar bioscopen geopend zijn, is de capaciteit erg beperkt.

Getrapte release
Op dit moment wordt er gekeken naar de mogelijkheid om blockbuster Tenet getrapt uit te brengen. Deze zou dan in première moeten gaan waar dat mogelijk is, waarna de release langzaam uitgebreid wordt als bioscopen elders openen. "Voorlopig is het nieuwe normaal dat sommige markten op en anderen gesloten zijn, en dat zal voorlopig zo blijven. We kunnen de komende maanden hier weinig verandering in verwachten," vertelt Patrick Corcoran van de National Association of Theatre Owners aan THR.

Maar het risico van een getrapte release, vooral bij een film als Tenet, is dat plotgeheimen verklapt worden. Dat terwijl de hele marketing behoorlijk vaag is gebleven en men bewust weinig bekend heeft gemaakt. Maar uiteindelijk zullen de bioscopen, distributeurs en productiemaatschappijen geld moeten verdienen en zal er vermoedelijk toch enige vorm van release komen.

NieuwsFilm

meest populair